Αν υπάρχει κάποια πιο παραδοσιακή και ταυτόχρονα πολυτελής επιλογή για τζάκι, αυτή είναι του πέτρινου τζακιού. Βρήκαμε 9 διαφορετικές περιπτώσεις για κάθε γούστο!

Το πέτρινο τζάκι μπορεί με την ίδια άνεση να βρεθεί από το εξοχικό στην πόλη, καθώς μπορεί να σταθεί με μικρές διαφοροποιήσεις σε οποιοδήποτε είδος διακόσμησης.

Ένα μεγάλο πέτρινο τζάκι με μεγάλες πέτρες εντυπωσιάζει σε μια χρωματική παλέτα με έμφαση στο λευκό, το μπλε και τα φυσικά χρώματα. Είναι μια πολύ ωραία κατασκευή για σπίτι με ναυτική διακόσμηση.

Ταυτόχρονα θα βρεις πολλές ιδέες να παίξεις με το χρώμα της πέτρας δημιουργώντας, όμορφες και μεγάλες αντιθέσεις. Η φυσική πέτρα δίνει ευκαιρίες τόσο για μια πιο ζεν αντίληψη του χώρου μας ανεξαρτήτως διακόσμησης, όσο και για μια προσέγγιση κοντά στην Φύση. Δημιουργεί φιλόξενους χώρους που σε προσκαλούν να έρθεις μέσα και να ξαποστάσεις κοιτάζοντας το πιο όμορφο θέαμα που μπορεί να σου δώσει η φύση: την Φωτιά! 9 Πέτρινα τζάκια για πολυτέλεια και ζεστασιά που ακολουθούν έχουν σχεδιαστεί όλα προσεκτικά μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια!

Τα μαύρα δοκάρια δημιουργούν μια εντύπωση αράχνης ή άλλου σπονδυλωτού εντόμου και είναι πραγματικά φανταστικά. Δημιουργούν ωραία αντίθεση στην λευκή, κρεμ και ξυλώδη παλέτα που έχει χρησιμοποιηθεί. Το ίδιο συμβαίνει και το τζάκι, όπου επιλέχθηκαν πέτρες ενδιάμεσης απόχρωσης πάνω και πιο σκούρες κάτω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τζάκι να τονίζεται με πολύ όμορφο τρόπο!

Από πού να το πιάσεις; Από την οριοθέτηση του σαλονιού με το κρεμ χαλί και τα σκούρα έπιπλα; Από την μοντέρνα αντίληψη περί ζεστασιάς; Από την πέτρα διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών; Πρόκειται για παραδοσιακή λογική διακόσμησης με μοντέρνα ματιά, όπου τα κλισέ αγκαλιάζουν το μοντέρνο με μεγάλες δόσεις τέχνης.

Σε έναν χώρο με εκλεκτική διακόσμηση, το ράφι του τζακιού και το σύνθετο φιλοξενούν μοναδικά κομμάτια, ενώ η κάσα της πόρτας και το ράφι εισάγουν έναν όμορφο σκούρο τόνο στον ανοιχτόχρωμο χώρο. Οι πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν είναι στενές και έχουν τοποθετηθεί με μεγάλη μαεστρία, πλαισιώνοντας το ενεργειακό τζάκι. Το πεζουλάκι του τζακιού, είναι εκεί για να στεγνώσεις μετά απο κάποια βροχερή βόλτα.

Τα ξύλινα πλαίσια του παραθύρου στο φυσικό τους χρώμα, σε βάζουν στο παιχνίδι από την αρχή, ενώ το τζάκι έχει επικαλυφθεί με πέτρα. Αυτό δίνει την ευκαιρία να τοποθετηθεί όποιο υλικό θεωρείται καλύτερο θερμικά (πυρότουβλο ή ότι θεωρεί ο καθένας καλύτερο) και η πέτρα έχει έναν καθαρά διακοσμητικό ρόλο.

Λευκό συναντάμε μόνο στα μαξιλάρια, ενώ την παράσταση κλέβει το κόκκινο χρώμα των καναπέδων, οι πολυθρόνες και το vintage τραπεζάκι του καφέ.

Το γεωμετρικό αίσθημα είναι διάχυτο σε αυτό το καθιστικό, αρχίζοντας με τα τετράγωνα πέτρινα πλακάκια του τζακιού με τα απίστευτα χρώματα. Μαζί με το τραπεζάκι δίνουν μαύρο σε έναν χώρο με ανοιχτές αποχρώσεις δημιουργώντας ωραία αντίθεση. Το χρώμα του λάιμ είναι το 30, στην παλέτα του 60-30-10 που έχει χρησιμοποιηθεί.

Ένα τζάκι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι είναι απίστευτα εντυπωσιακό και ακόμα περισσότερο με την αντίθεση έναντι των λευκών βιβλιοθηκών και του ραφιού. Οι πέτρες του τζακιού είναι σε συναφή χρώματα με κάποιες κοκκινωπές και πράσινες που δημιουργούν μια φυσικότητα στην κατασκευή, κάτι επίσης έξυπνο. Ο πίνακας αφηρημένης τέχνης απλά βάζει ένα επιπλέον διάλειμμα αντίθεσης στον χώρο που είναι πανέμορφος. Οι πολυθρόνες και το χαλί είναι επίσης πανέμορφα και σε παρόμοια γήινα χρώματα!

Το εικονιζόμενο τζάκι είναι με διαφορά αυτό με το πιο καλλιτεχνικό ύφος ανάμεσα στα υπόλοιπα, με ίσως το καλύτερο κάλυμμα τζακιού που έχουμε δει! Σε έναν χώρο χωρίς υπόνοια λευκού επιλέχθηκαν πολλά διαφορετικά ζεστά χρώματα με το μαύρο να είναι το μοναδικό ουδέτερο εκτός από την πέτρα. Ο χώρος είναι γεμάτος υφή και μας αρέσουν οι εσοχές και τα αντικείμενα που επιλέχθηκαν σε αυτές. Όλα μοναδικά όλα πετυχημένα.

Ένα ψηλό δραματικό ενεργειακό τζάκι δημιουργεί μια πολύ δυνατή εντύπωση στον χώρο που βρίσκεται. Έχουν χρησιμοποιηθεί ουδέτερα χρώματα σε όλο το δωμάτιο και πιο ζεστά στις κουρτίνες που το πλαισιώνουν και το παρκέ. Φυσικά οι πολυθρόνες έχουν τοποθετηθεί έτσι για τις ανάγκες της φωτογράφησης και υπό κανονικές συνθήκες κοιτάζουν το τζάκι, με το τραπέζι ανάμεσα από αυτές.
Κάθε ένα από τα 9 τζάκια με πέτρα εκπροσωπεί ένα διαφορετικό στυλ διακόσμησης και όλα μαζί είναι ξεχωριστά όμορφα. Όπως είδες μπορούν να σταθούν από πολύ μοντέρνους χώρους μέχρι πολύ παραδοσιακούς ή καλλιτεχνικούς. Θα σε αφήσουμε με περισσότερα τζάκια και rustic χώρους!

Πηγή:Decoration.gr