Αναρωτιέστε πως μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο ασφαλές χωρίς να καταφύγετε απαραίτητα στη λύση ενός συναγερμού; Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας δείξουν τον τρόπο και θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε ήσυχοι τις διακοπές σας

  1. Θωρακισμένη πόρτα

Μπορεί για πολλούς να μοιάζει σαν τις άλλες, μια καλή θωρακισμένη πόρτα όμως μπορεί να τυλίξει το σπίτι σας με επιπλέον ασφάλεια. Βασική προϋπόθεση; Να δώσετε αρκετή σημασία στο πάχος της θωράκισης (μια πόρτα βαρέως τύπου κλάσης 4 είναι μια αρκετά καλή επιλογή), αλλά και της λαμαρίνας. Ακόμα ένα στοιχείο το οποίο αξίζει να προσέξετε, είναι η πόρτα που θα επιλέξετε να διαθέτει πιστοποιητικό διαπερατότητας. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, κάνει την πόρτα «αδιαπέραστη» τόσο από λοστούς και βαριοπούλες, όσο και από το νερό!

  1. Ενισχυμένη κλειδαριά

Η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα όσον αφορά την «αντοχή» των κλειδαριών.  Ο ρομποτικός αφαλός παραδείγματος χάρη, αποτελεί την τελευταία λέξη και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Τα βασικά χαρακτηριστικά-προτερήματά  του; Είναι 100% μηχανικός και διαθέτει χρονόδισκο και μπίλια. «Αναγνωρίζει» ένα και μοναδικό κλειδί και δεν παίρνει αντικλείδι. Τέλος, σημαντικό στοιχείο αποτελούν και τα περιμετρικά σημεία κλειδώματος τα οποία ενισχύουν τη δύναμη της κλειδαριάς και κατ’ επέκταση την αντοχή της πόρτας σας.

  1. Απροσπέλαστα παράθυρα

Τι γίνεται, όμως, όταν οι επίδοξοι διαρρήκτες δεν βάζουν την πόρτα στο μάτι, αλλά επιλέγουν να πραγματοποιήσουν την είσοδό τους από τα παράθυρα; Τα κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια σε συνδυασμό με τις σιδεριές ασφαλείας μπορούν να θωρακίσουν το σπίτι σας κάνοντάς σας να νιώθετε (και να είστε) πιο ασφαλείς – ακόμα κι όταν βρίσκεστε μακριά από αυτό!

  1. Ανοιχτά φώτα

Μπορεί οι κουρτίνες και τα παντζούρια να κρατούν τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά, ωστόσο, καλό θα ήταν να υπάρχει ένα φως αναμμένο ακόμα κι όταν πηγαίνετε για ύπνο ή όταν απουσιάζετε από την κατοικία σας. Μάλιστα, για περισσότερη οικονομία, μπορείτε να επενδύσετε στα φωτοκύτταρα τα οποία φωτίζουν σκοτεινά σημεία, αλλά και σε έναν χρονοδιακόπτη ο οποίος θα αναλαμβάνει τον επαρκή φωτισμό του σπιτιού ακόμα κι όταν εσείς βρίσκεστε έξω από αυτό.

  1. Κρατήστε μυστική την… απουσία σας

Ετοιμάσετε για τριήμερο ή πολυήμερες διακοπές; Κρατήστε το για εσάς! Δεν υπάρχει λόγος να γνωρίζουν όλοι ότι λείπετε από το σπίτι. Αν θέλετε, δώστε κάποια πράγματα αξίας σε ένα φιλικό πρόσωπο ή αναθέστε σε κάποιον δικό σας να ελέγχει πού και πού το σπίτι σας και να παίρνει τα γράμματά σας προκειμένου να μην προδώσει το γεμάτο γραμματοκιβώτιο την απουσία σας.

Photo: Seth Doyle via Unsplash.com