Το ενεργειακό τζάκι, είναι ένα σύγχρονο τζάκι κλειστού τύπου, το οποίο έχει πιστοποιημένα υψηλή απόδοση καύσης, και κατά συνέπεια χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, δηλαδή καυσόξυλων.
Διαφορές ενεργειακού με απλό συμβατικό τζάκι.
Στο απλό συμβατικό τζάκι ανοιχτού τύπου που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια ,η καύση του ξύλου είναι ατελής προσφέροντας μόνο το 20% της θέρμανσης ,έτσι καταλαβαίνουμε ότι μεγάλο μέρος της θερμαντικής ύλης μένει ανεκμετάλλευτο.
Στα ενεργειακά τζάκια αντίθετα ο βαθμός απόδοσης της καύσης φτάνει ή και υπερβαίνει το 75%, που σημαίνει πως από την καύσιμη ύλη μας, δηλαδή το ξύλο, λαμβάνουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειας που μπορεί να αποδώσει, ως θερμότητα στον χώρο μας, και μένει αναξιοποίητο ένα πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ένα τζάκι παλαιού τύπου.
Άρα ,εύκολα καταλαβαίνουμε πως το ενεργειακό τζάκι μπορεί να ζεστάνει πολύ γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα το χώρο μας και με μικρότερο κόστος (καυσόξυλα)σε σχέση με άλλες συσκευές που χρειάζονται πετρέλαιο κλπ προσφέροντας ζεστασιά και θαλπωρή.

Τρόποι θέρμανσης απο τα ενεργειακά τζάκια.
Τα ενεργειακά τζάκια προσαρμόζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις για θέρμανση του χώρου.
Τα λεγόμενα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια, θερμαίνουν και αποδίδουν ζεστό αέρα στο χώρο μας, είτε με φυσική είτε με μηχανικά ελεγχόμενη κυκλοφορία με μοτέρ. Τα τζάκια καλοριφέρ από την άλλη πλευρά, μπορούν να ζεστάνουν μια ολόκληρη κατοικία θερμαίνοντας τα σώματα καλοριφέρ του σπιτιού.
Σύνδεση ενεργειακού τζακιού με κεντρική θέρμανση.
Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για υδραυλικό ενεργειακό τζάκι. Στο οποίο απαιτείται σύνδεση με την κεντρική θέρμανση πετρελαίου ή φυσικού αερίου και στη συνέχεια μεταφέρεται ζεστό νερό σε όλα τα σώματα με αποτέλεσμα να μπορούμε να ζεστάνουμε όλο το σπίτι.
Τρόποι θέρμανσης του αέρα.
Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για το αερόθερμο ενεργειακό τζάκι.Επιτυγχάνοντας την παροχή ζεστών αέριων μαζών στην ατμόσφαιρα ζεσταίνοντας έτσι τον χώρο.Αυτό επιτυγχάνεται με δύο τρόπους της φυσικής διάχυσης ή της βεβιασμένης κυκλοφορίας του αέρα που γίνετε με ειδικά ανεμιστηράκια εγκατεστημένα μέσα στο ενεργειακό τζάκι.
Εστία ενεργειακού τζακιού.
Όπως μπορούμε να καταλάβουμε η εστία έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο αφού εκεί γίνετε και η καύση της πρώτης ύλης.Η κατασκευή γίνεται με ειδικά υλικά αυστηρών προδιαγραφών ασφαλείας, ώστε να αποδίδει στο μέγιστο. Η πόρτα των συγκεκριμένων εστιών κατασκευάζεται από υλικά που προσφέρουν μεγάλη στεγανότητα.

Τι προσέχουμε στην επιλογή ενός ενεργειακού τζακιού.
α.Κάποιες εταιρίες ισχυρίζονται ότι κατασκευάζουν ενεργειακά τζάκια χωρίς να τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
β.Πολλά είναι απλές κατασκευές χωρίς πιστοποιήσεις και η απόδοση καύσης δεν φτάνει ούτε το 60%.

Αφού σας εξηγήσαμε και προσπαθήσαμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις διαφορές ενεργειακού και συμβατικού τζακιού.Η ΘΕΡΜΟΖΕΛ Α.Ε είναι εδώ για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το ενεργειακό τζάκι που ταιριάζει στις ανάγκες σας ή να μετατρέψετε το τζάκι σας σε ενεργειακό.

Μπορείτε να δείτε προϊόντα μας στο thermozel.gr
Και να επικοινωνήσετε με κάποιον εκπρόσωπο μας
Τηλ.επικοινωνίας: 2634045376