Αν είστε φίλοι με το air condition, οι παρακάτω γραμμές θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες. Γιατί επειδή σας έχουμε συγκεντρώσει 5 βασικά σημεία όσον αφορά τη χρήση του τα οποία θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας προκειμένου να βελτιστοποιήσετε τη λειτουργία του και να απολαύσετε στο έπακρο όλα όσα έχει να σας προσφέρει.

 

  1. Μην παραλείπετε ποτέ τη συντήρησή του. Είναι σημαντικό να είστε πάντα συνεπείς με τη συντήρηση του κλιματιστικού σας, μια και είναι πραγματικά αλληλένδετη με την καλή απόδοσή του, ενώ ταυτόχρονα σας βοηθά να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα του αέρα που κυκλοφορεί στο σπίτι σας.
  2. Επενδύστε σε ένα πιο… «πράσινο» κλιματιστικό. Είτε έφτασε η στιγμή να αντικαταστήσετε το παλιό κλιματιστικό σας είτε όχι, αξίζει να σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα καινούργιο μηχάνημα το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές προκειμένου να σας χαρίσει δροσιά, φροντίζοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και… την τσέπη σας.
  3. Κρατήστε τη θερμοκρασία του σταθερή. Είναι στο χέρι σας να δημιουργήσετε μία όσο το δυνατό πιο ευχάριστη θερμοκρασία στο σπίτι σας, ακόμα κι όταν οι εξωτερικές συνθήκες είναι εναντίον σας. Διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία του κλιματιστικού (δηλαδή περίπου στους 26-29οC) και ενεργοποιώντας τη λειτουργία fan η οποία είναι διαθέσιμη στο κλιματιστικό σας, βοηθάει στο να διαχέεται ο αέρας και να διαρκεί η ευχάριστη δροσερή ατμόσφαιρα όσο το δυνατό περισσότερο.
  4. Εξασφαλίστε σκιά στη μονάδα του. Αναφερόμαστε, φυσικά, στην εξωτερική μονάδα η οποία καλό είναι να μην βρίσκεται κάτω από τον ήλιο, αλλά να είναι σε μια σχετικά προφυλαγμένη γωνιά από τις καυτές ακτίνες του. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε ένα σκίαστρο το οποίο θα το προφυλάσσει.
  5. Φροντίστε να αερίζεται σωστά ο χώρος. Ποιος είπε πως δεν μπορείτε να διατηρείτε υγιή την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό; Φροντίζοντας να αερίζετε συχνά τον χώρο, βοηθάτε στην ανανέωση του αέρα και –συνεπώς– στην εξυγίανση της ατμόσφαιρας.

 

Photo: Vinicius Amano via Unsplash.com