Αναφερόμαστε σε όλες τις σόμπες – ξύλου, κηροζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου κ.λπ. οι οποίες κάνουν ολοένα και περισσότερο αισθητή την παρουσία τους, μιας και αποτελούν μια εύκολη και οικονομική λύση θέρμανσης. Σε αυτό το σημείο, καλό θα ήταν να αναφέρουμε απλά κάποια στοιχεία στα οποία θα πρέπει να σταθούμε, αν τελικά αποφασίσουμε να τις επιστρατεύσουμε προκειμένου να ζεστάνουμε τον χώρο μας.

Ξεκινάμε, λοιπόν, αφιερώνοντας λίγο χρόνο παραπάνω προκειμένου να κάνουμε μια μικρή έρευνα στα μοντέλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Βλέπετε, η ποιότητα θέρμανσης μπορεί να διαφέρει σημαντικά από μοντέλο σε μοντέλο και κάποια πιο ακριβή σόμπα να αποδειχθεί οικονομικότερη, αφού θα μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα θέρμανσης. Βασικό μας μέλημα; Να υπάρχει οπωσδήποτε η ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE και να ελεγχθεί λεπτομερώς για τυχόν διαρροές, αν πρόκειται για σόμπα υγραερίου.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να ανανεώνουμε συχνά τον αέρα και να μην την τοποθετήσουμε κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα ή επιφάνειες (φλοκάτες, καναπέδες, πολυθρόνες, κ.ο.κ.). Πρόκειται φυσικά και πάλι για τοπικό σύστημα θέρμανσης μόνο για το χώρο στον οποίο τοποθετείται.

 

Photo: Arada Farringdon Chestnut via designhunter.co.uk