Ο αμερικανός καλλιτέχνης, σχεδιαστής και ξυλουργός Greg Klassen αγαπά τη φύση. Έκανε σπουδές πάνω στο design στην Αυστραλία και ήθελε πάντα να βρει ένα τρόπο να εντάξει τη φύση, που τόσο αγαπάει, στη δουλειά του.
Και νομίζουμε πως τα κατάφερε μοναδικά, αφού σχεδίασε μια σειρά από τραπέζια τα οποία είναι κατασκευασμένα από σουηδικό ξύλο και είναι εμπνευσμένα από ποτάμια και λίμνες του κόσμου. Η σειρά λέγεται River Collection και όσο την κοιτάς τόσο καταλαβαίνεις την ομορφιά της και σκέφτεσαι αν θα ταίριαζε και στο δικό σου σαλόνι.
Ο Klassen παίρνει κομμάτια ακατέργαστης ξυλείας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει χρήση των φυσικών μορφών αλλά και των ατελειών του ξύλου για να δημιουργήσει τα αριστουργήματά του.
Και η αλήθεια είναι ότι τα κομμάτια αυτά ταιριάζουν απόλυτα με το γυαλί και τις συνθέσεις που δημιουργεί πάνω στην επιφάνεια των τραπεζιών, κάνοντάς τα μοναδικά και ξεχωριστά. Καταγάλανο και τιρκουάζ νερό “κυλάει” πάνω στο ξύλο και τα έπιπλα του Klassen μιλάνε μια άλλη γλώσσα, περισσότερο καλλιτεχνική παρά χρηστική…