Η εποχή προστάζει λειτουργικότητα, υψηλή αισθητική και απέριττο design. Για πολλούς, αυτός είναι ο ορισμός της διακόσμησης. Καθαρές γραμμές και λόγος ύπαρξης ο οποίος προσπερνά τη γραμμή της “διακόσμησης” συμπεριλαμβάνοντας κρυφούς χώρους και… άρτια δικαιολογημένο λόγο ύπαρξης! Αυτό είναι το concept στο οποίο κινούνται τα πέντε προϊόντα που θα σας παρουσιάσουμε πιο κάτω. Κοινό σημείο αναφοράς τους; Εκτός από όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω, η εθνικότητα των σχεδιαστών τους. Είναι όλοι τους από τη Φινλανδία – μία χώρα η οποία πρεσβεύει το σκανδιναβικό design. Τα αντικείμενα που έχουν σχεδιάσει, απευθύνονται σε compact χώρους τους οποίους αναβαθμίζουν αισθητικά και εφοδιάζουν με έξυπνα σημεία που υπόσχονται να κάνουν την καθημερινότητα των ιδιοκτητών τους ακόμα πιο λειτουργική.

Piilo από τη Hanna Lantto

Το συγκεκριμένο σκαμπό ονομάζεται “Piilo”. Η λέξη αυτή, στα φινλανδικά σημαίνει “κρύψ’ το”. Πρόκειται για ένα multifunctional σκαμπό το οποίο διαθέτει αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμά του, γεγονός το οποίο το καθιστά ιδανικό για περιορισμένους χώρους. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κομοδίνο ή coffee table.

Interface από την Anna Korte

Ένα αποθηκευτικό σύστημα φτιαγμένο από κεραμικά πλακάκια δημιούργησε η Anna Korte. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ράφι-κρεμάστρα για τα κουτιά και τα δοχεία μας, για έναν καθρέφτη ή ακόμα και για τις πετσέτες μας. Δυνατό σημείο του; Το χειροποίητο πλακάκι του, η επιφάνεια του οποίου είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο που μας επιτρέπει να στερεώσουμε επάνω της διάφορα αντικείμενα.

Mood από τη Laura Laamanen

Φοιτήτρια του industrial design, η Laura Laamanen, σχεδίασε ένα ρολόι το οποίο μεταβάλει το χρώμα του με το πέρασμα του χρόνου. Εμπνευσμένο από τη δύναμη που έχει το φως στο να καθορίζει τη διάθεση και τους ρυθμούς μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει προγραμματιστεί να παίρνει πιο ψυχρή όψη μέσα στην ημέρα προκειμένου να μας χαρίζει ενέργεια, ενώ το βράδυ αποκτά πιο θερμές αποχρώσεις ούτως ώστε να μας βοηθά να χαλαρώσουμε.

Shibumi από τον Robert Ylihoikka

Τι έλειπε από την καθημερινότητά μας σύμφωνα με τον Robert Ylihoikka; Ένα όμορφα σχεδιασμένο καλάθι για τα άπλυτα ρούχα μας! Έτσι, αποφάσισε να το σχεδιάσει ο ίδιος. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, ξύλο και ύφασμα και δημιούργησε ένα “καλάθι” το οποίο μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό και να προσαρμοστεί σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα πάντα με τον διαθέσιμο χώρο: Π.χ. Μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια επάνω σε ένα ράφι ή κάθετα πίσω από μία πόρτα.

Twist από τη Hanna Kutvonen

Μία απλή, ελαφριά περιστροφή του καθρέφτη αρκεί για να αποκαλυφθεί ο αποθηκευτικός χώρος ο οποίος είναι κρυμμένος πίσω από αυτή την κονσόλα. Επιπλέον, διαθέτει και γαντζάκια για να μπορεί κανείς να κρεμάσει π.χ. μία ζακέτα, μία εσάρπα ή ένα πανωφόρι. Τόσο απλά και… λειτουργικά!