Ανάμικτα σχόλια στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γι αυτό που απεικονίζει προκάλεσε η παρουσιάση του λογότυπου των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Κάποιοι τόλμησαν να το χαρακτηρίσουν κατάλληλο για σάιτ γνωριμιών ή για διαφήμιση κομμωτηρίου.

Το σήμα βέβαια, σύμφωνα με τους διοργανωτές, απεικονίζει την ολυμπιακή φλόγα μέσα σε ένα χρυσό μετάλλιο, μαζί με τα μαλλιά και τα χείλη της Μαριάν, την προσωποποίηση της Γαλλικής Επανάστασης. Το συγκεκριμένο σήμα – για πρώτη φορά- θα είναι ίδιο για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς, πήρε ενάμισι χρόνο για να δημιουργηθεί.

Όσον αφορά στην απεικόνιση της Μαριάν, χρησιμοποιήθηκε για να υπενθυμίσει πως οι Αγώνες είναι για όλους στη Γαλλία αλλά και σαν αφιέρωμα στις αθλήτριες. Παράλληλα, είναι μια υπενθύμιση πως στο Παρίσι το 1900 συμμετείχαν για πρώτη φορά γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, η γραμματοσειρά «Paris 2024» είναι σε αρ-ντεκό στυλ, το οποίο δέσποζε το 1924 στο Παρίσι, όταν η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξένησε τους Αγώνες.

«Ο συνδυασμός χρυσού μεταλλίου, ολυμπιακής Φλόγας και Μαριάν φέρει μαζί αξίες και ιστορία αλλά και τη γαλλική προσέγγιση που θα κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματικά ξεχωριστούς», είπε ο Περ Ολιβιέ Μπέκερς – Βιεζάν, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.