Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί τη 150η επέτειο της γέννησης του Ηenri Μatisse και για να το γιορτάσουν, οι παππούδες του και η maisonseur maison – ανέλαβαν να πραγματοποιήοσυν μια συλλογή αγγείων περιορισμένης έκδοσης.
Τα εννέα κεραμικά κομμάτια, τα οποία εμπνέονται από τις ζωγραφιές του καλλιτέχνη, έχουν κατασκευαστεί από τρεις γνωστούς σχεδιαστές: Ronan και Erwan Bouroullec, Jaime Hayón και Alessandro Mendini και παρουσιάζονται αυτές τις μέρες στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της FIAC.
Οι σχεδιαστές εμπνέονται από ένα εικονογραφικό θέμα που συχνά εμφανίζεται στο έργο του Μatisse: ένα παράθυρο ανοιχτό προς τα έξω. Κι ενώ είχαν πλήρη ελευθερία, δεν ξεχνούν την ισορροπία των σχημάτων και των χρωμάτων που υπάρχουν στα έργα τέχνης του Μatisse. Κατασκευασμένα από τερακότα, ανοδιωμένο αλουμίνιο και γυάλινο κεραμικό, τα κομμάτια που προκύπτουν αναφέρουν ένα φυσικό τοπίο που βλέπει μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο.
«Αυτό το σύνολο μορφών και υλικών παράγει ένα ζωντανό αποτέλεσμα στα αγγεία που έχουν σχεδιαστεί και πωλούνται σε 3 limited editions» σχολιάζουν οι σχεδιαστές τους.

project info:

name: fenêtre vases

designers: ronan and erwan bouroullec

company: maison matisse

presented at: FIAC in paris