Τα βιβλία όχι μόνο μας διδάσκουν, μας διασκεδάζουν αλλά ομορφαίνουν  και το χώρο της κατοικίας μας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία σωστή βιβλιοθήκη, φροντίδα και σωστή οργάνωση.
1. Για πιο ντιζάιν αποτέλεσμα, βάλτε τα βιβλία στα ράφια με βάση τις αποχρώσεις των εξωφύλλων. Τα κόκκινα μαζί, τα μπλε μαζί, κ.ο. 
2. Αν θέλετε ομοιομορφία, ντύστε όλα τα εξώφυλλα των εκδόσεων που φιλοξενούνται στη βιβλιοθήκη σας με ένα χρώμα, για παράδειγμα λευκό, γκρί ή ιβουάρ.
3. Δημιουργήστε μικρές στοίβες με βιβλία δίπλα στο κρεβάτι, στην πολυθρόνα ή στον καναπέ και δώστε τους ρόλο κομοδίνου ή side table. Αν θέλετε, δέστε τα και με μια ζώνη βαλίτσας, για μεγαλύτερη σταθερότητα.
4. Αν έχετε μεγάλο όγκο βιβλίων που δεν χρησιμοποιείτε, φτιάξτε τέσσερις στοίβες ίδιου ύψους ή έναν μεγάλο κύβο που θα λειτουργήσει σαν βάση και με τη βοήθεια μιας γύαλινης ή πλέξιγκλας επιφάνειας δημιουργήστε ένα πρωτότυπο coffee table.
5. Εκμεταλλευτείτε την εσωτερική σκάλα και το φάρδος του πατήματος για να στοιβάξετε βιβλία και περιοδικά. Θα μπορούσατε να παίξετε με τα χρώματα των εξωφύλλων, αλλά να ξέρετε ότι συνδυασμός παλιών και καινούργιων βιβλίων-μονόχρωμων και πολύχρωμων- με μικρά αξεσουάρ ή και παιχνίδια, αναδεικνύεται καλύτερα σε μια ελαφριά κατασκευή από ανοιχτόχρωμο ξύλο. Να θυμάστε, το τελευταίο και το πρώτο βιβλίο καλύτερα να έχουν σκληρό εξώφυλλο ώστε η στοίβα να είναι πιο συμπαγής.
6. Αν το σπίτι σας είναι ψηλοτάβανο, φτιάξτε ένα περιμετρικό μεταλλικό ράφι από τοίχο σε τοίχο, ακριβώς κάτω από το ταβάνι. Με μια σκάλα κινούμενη επάνω σε ράγα, η οποία θα ακολουθεί τη γραμμή του ραφιού, θα έχετε εύκολη πρόσβαση στα βιβλία σας.
Φωτό από τις εταιρείες: www. adorno.gr // www.roomdesign.gr  // www.homad.eu  // www.areadomus.gr/