Πρόκειται για έναν τρόπο διακόσμησης, ο οποίος συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο και το εσωτερικό του σπιτιού μας με την απλότητα της φύσης. Τα παράθυρα μεγαλώνουν. Το ξύλο «τυλίγει» τα πατώματα, τα πολλά έπιπλα και διακοσμητικά απομακρύνονται, ενώ στο προσκήνιο παραμένουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Έτσι, η θετική ενέργεια δεν «σκοντάφτει» πάνω σε περιττά αντικείμενα, αλλά διαχέεται αβίαστα σε ολόκληρο τον χώρο. Μάλιστα, εκεί όπου τα τετραγωνικά είναι περιορισμένα, αναλαμβάνουν δράση οι καθρέφτες.

Τα έπιπλα…

Τα έπιπλα είναι απλά, με κομψές γραμμές και απλό σχήμα. Η μονοχρωμία βασιλεύει, ενώ κάποια αντικείμενα σε διαφορετικό χρώμα αναλαμβάνουν να μετατρέψουν το «μονότονο» σε ενδιαφέρον.

Το «πράσινο» στοιχείο…

Χωρίς αυτό, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένο. Τα μικροσκοπικά bonsai ταιριάζουν απόλυτα στο όλο concept. Το ίδιο ακριβώς και τα μπαμπού. Επιστρατεύστε τα, λοιπόν, και αφήστε τα να αιχμαλωτίσουν το βλέμμα και να παρασύρουν τη σκέψη σας στα βάθη της Άπω Ανατολής.

Το χρώμα…

Μπορείτε να κινηθείτε σε τρία διαφορετικά μονοπάτια. Το πρώτο περιλαμβάνει αποχρώσεις του γκρι, του κόκκινου και ίσως του λευκού. Το δεύτερο έρχεται πιο κοντά στη φύση (και γι’ αυτό μας αρέσει περισσότερο!). Το βασικό χρώμα είναι το λευκό, το οποίο έρχονται να «ζεστάνουν» οι ανοιχτόχρωμες ξύλινες επιφάνειες και λεπτομέρειες. Τέλος, το τρίτο, περιλαμβάνει γιαπωνέζικα patterns τα οποία θα κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς. Η απόφαση είναι δική σας!

 

Photos: Oriento & rawpixel via Unsplash