Μια ολοκαίνουργια σειρά επιπλών σχεδίασε η Jeong Greem αντλώντας έμπνευση από τα doodles και συγκεκριμένα από τις τρισδιάστατες γραμμές τους. Στόχος όχι μόνο αυτού, αλλά κάθε έργου της; Να καταφέρει να δώσει ζωή σε απλά καθημερνά υλικά μέσω της φαντασίας και -φυσικά- του ταλέντου της!

Η συλλογή επίπλων Mono αποτελείται από απλά σχέδια και περιλαμβάνει πάγκους, καρέκλες, τραπέζια και λαμπτήρες που θυμίζουν… καλώδια, σωλήνες ή σχοινιά. Κάθε σχέδιο έχει κατασκευαστεί από σωλήνες αφρού σιλικόνης -ένα υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως στην κατασκευή για την προστασία των συρμάτων και των σωληνώσεων αποστράγγισης- οι οποίοι, στη συνέχεια, έχουν καμφθεί για να πάρουν συγκεκριμένες μορφές και να δημιουργήσουν διάφορες επιφάνειες. Μάλιστα, η Greem δεν διστάζει να συγκρίνει τα έργα της με… ουρές ζώων!

Τα έντονα χρώματα και τα ασυνήθιστα σχέδια τη βοήθησαν να «ζωντανέψει» το συγκεκριμένο «βαρετό» υλικό, στο οποίο -στη συνέχεια- κατάφερε να χαρίσει μια άλλη διάσταση. Παρά την αρχική βαρετή του υπόσταση, όμως, αυτό το υλικό έχει κάποια θετικά στοιχεία τα οποία διευκόλυναν το έργο της σχεδιάστριας. Είναι απαλό, ευέλικτο και εύκολο να δουλευτεί. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό, αδιάβροχο, ενώ δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς κραδασμούς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Greem «οι διαφορετικές γραμμές και τα σχήματα δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ενός σχεδίου που γεμίζει αυτομάτως έναν κενό χώρο», ενώ συνέχισε σημειώνοντας «…δεδομένου ότι η σειρά Mono διαφέρει από τα περισσότερα έπιπλα, ενθαρρύνει την περιέργεια των χρηστών και την αίσθηση της διαφυγής από αυτό που οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν συνηθισμένο».

Photos: greemjeong.com & via dezeen.com