Οι λάτρεις του Γκαουντί θα μπορέσουν να διανυκτερεύσουν στην Casa Vicens, στην καρδιά της της Βαρκελώνης, με το πρώτο αριστούργημα του Ισπανού αρχιτέκτονα που μεταμόρφωσε την πόλη με τα κτίριά του, να ανοίγει τις πόρτες του για μια ολονύκτια εμπειρία από το φθινόπωρο του 2021. Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στα 136 χρόνια ύπαρξης αυτού του αρχιτεκτονικού κοσμήματος.

Μουσείο σήμερα της αρτ νουβό, διατίθεται για μια νύχτα σε ένα τυχερό ζευγάρι που όταν κλείσουν οι πόρτες του μουσείου θα παραμείνει εκεί για να ξεναγηθεί στα κλειστά μέρη του σπιτιού, θα έχει πρόσβαση στον υπέροχο κήπο και θα απολαύσει υψηλή κουζίνα.

Φυσικά θα διανυκτερεύσουν στην κύρια κρεβατοκάμαρα της οικογένειας, διακοσμημένη με τον ξεχωριστό σχεδιασμό του Γκαουντί.

Η εμβληματική Casa Vicens που βρίσκεται στην οδό Carolines 24 υπήρξε αρχιτεκτονικό πρότυπο στην εποχή της. Ήταν ένα από τα πρώτα αρτ νουβό κτίρια της πόλης με επιρροές από την μαυριτανική αρχιτεκτονική και τις δυτικές πινελιές του στιλ Mudejar που έκανε διάσημο ο Γκαουντί. Το σπίτι χτίστηκε μεταξύ του 1883 και του 1885 για τον Manel Vicens, έναν πλούσιο βιομήχανο της εποχής.

Μουσείο σήμερα της αρτ νουβό, διατίθεται για μια νύχτα σε ένα τυχερό ζευγάρι που όταν κλείσουν οι πόρτες του μουσείου θα παραμείνει εκεί για να ξεναγηθεί στα κλειστά μέρη του σπιτιού, θα έχει πρόσβαση στον υπέροχο κήπο και θα απολαύσει υψηλή κουζίνα.

Χτισμένη με τούβλα και πέτρα, γεωμετρική και εντελώς μοναδική, η ανεξάρτητη αυτή κατοικία είχε τέσσερις ορόφους, συμπεριλαμβανομένου ενός υπόγειου χώρου αποθήκευσης, ενός ισόγειου που περιλάμβανε τους κοινόχρηστους χώρους και την κουζίνα, το δεύτερο επίπεδο για τα υπνοδωμάτια και το τρίτο για τα δωμάτια των υπηρετών. Στην όλη κατασκευή η αγάπη του Γκαουντί για το χρώμα είναι εμφανής. Η οικογένεια Jover όμως που είχε την ιδιοκτησία του σπιτιού το 1899 έκανε σημαντικές αλλαγές, τις οποίες ανέλαβε ο αρχιτέκτονας και φίλος του Γκαουντί Joan Baptista Serra de Martínez . Η αυτόνομη μονοκατοικία μετατράπηκε σε τρία ξεχωριστά σπίτια και η αρχική σκάλα του Γκαουντί άλλαξε. Στο κτήριο έγιναν δύο ακόμα  ανακατασκευές, το 1935 και το 1964.

Το 1993, το Casa Vicens έγινε ιστορικό μνημείο και το 2005 η UNESCO κήρυξε το σπίτι ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το σπίτι αγόρασε το 2015 η MoraBanc (το ποσό αγοράς δεν ανακοινώθηκε είναι μόνο γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες ζητούσαν €35m) με στόχο να γίνει πολιτιστικό κέντρο ανοικτό στο κοινό.

Οι κρατήσεις ανοίγουν στις 12 Ιουλίου και οι υποψήφιοι «ένοικοι» της μια νύχτας θα κονταροχτυπηθούν στην πλατφόρμα της Airbnb.