Τα έργα ενός εκ των πιο καταξιωμένων εικαστικών του 20ου αιώνα υποδέχεται η Tate Modern. Αναφερόμαστε στον Takis (κατά κόσμον Παναγιώτη Βασιλάκη), ο οποίος εμπνέεται από την ποίηση και -στη συνέχεια- την περιπλέκει με την απροσδιόριστη ομορφιά του ηλεκτρομαγνητικού σύμπαντος, δημιουργώντας γλυπτά τα οποία θυμίζουν κεραίες που αποκαλεί «Σήματα», ενώ χρησιμοποιεί μουσικές συσκευές εφοδιασμένες με μαγνήτες και ηλεκτρισμό οι οποίες -με τη συμμετοχή των επισκεπτών- παράγουν συντονισμένους και τυχαίους ήχους. Αυτά τα έργα, τα οποία μοιάζουν με πραγματικές εφευρέσεις, βοήθησαν τον καλλιτέχνη να αποσπάσει τον θαυμασμό της διεθνούς avant-garde σκηνής, ενώ γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Beatles, ο William S. Burroughs και ο Marcel Duchamp αγάπησαν τα έργα του.

Όσοι επισκεφτούν την Tate Modern, λοιπόν, θα συναντήσουν… δάση από γλυπτά σήματος και μαγνητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από ραντάρ. Ο βροντερός ήχος των Musicales του Τάκη, η Ασημένια Μουσική Σφαίρα του και το Γκονγκ, συνθέτουν ένα μοναδικό ταξίδι το οποίο θα μείνει αξέχαστο σε όσους το απολαύσουν. Η έκθεση διοργανώθηκε από την Tate Modern σε συνεργασία με το MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας

Info: 03.07-27.10.19. Καθημερινά, 10.00-18.00 και Παρ.-Σαβ. 10.00-22.00. Εισιτήρια: £13. Tate Modern, Bankside, SE1 9TG, Λονδίνο. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.tate.org.uk.