Το 100% Hotel Show αποτελεί αναμφίβολα το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός της Ελληνικής Ξενοδοχειακής Αγοράς καθώς κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον κορυφαίων εκθετών, ενώ παρουσιάζει τις τελευταίες τάσεις του κλάδου με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Και φέτος ξενοδόχοι, κατασκευαστές, αρχιτέκτονες και designers έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα προϊόντα αλλά και αρκετά εντυπωσιακά περίπτερα, όπως αυτό της εταιρείας ΘΕΡΜΟΖΕΛ”

Dimitris Zelios
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Η ίδρυση της επιχείρησης έγινε από τον Βασίλειο Δ. Ζέλιο το 1986 και για την επωνυμία της εταιρείας έγινε ένας συνδυασμός -λογοπαίγνιο- του «ΘΕΡΜΟΣ» και «ΖΕΛΙΟΣ» δημιουργόντας έτσι την ονομασία που συναντάμε και μέχρι σήμερα ως «ΘΕΡΜΟΖΕΛ». Στα πρώτα βήματα της εταιρείας η παραγωγή στηρίζονταν στα μεταλλικά αερόθερμα τζάκια διπλού τοιχώματος (τύπου ενεργειακά χωρίς πόρτα) και στην επικυρωμένη πατέντα τους για την κατασκευή κόκορα (πουλί).

Πέντε μόλις χρόνια μετά ξεκινούν τη δική τους  παραγωγή πυρότουβλων και δημιουργούν πλέον τα δικά τους τζάκια πυρότουβλο. Το 1994 σχεδιάστηκε η πρώτη ψησταριά πυρότουβλο ενώ το 1997 λειτουργεί για πρώτη φορά το δικό τους αυτόνομο χυτήριο μαντεμιού διευρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την γκάμα προϊόντων τους.

Η ΘΕΡΜΟΖΕΛ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ

Με συνεχή ανοδική πορεία και σε μόλις 7 χρόνια μετά η ΘΕΡΜΟΖΕΛ περνάει τα σύνορα και κάνει την πρώτη εισαγωγή ενεργειακού τζακιού από την Τσεχία. Το 2010 ξεκινάει την παραγωγή ενεργειακής κασέτας και μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να διαθέτουν μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων καύσης.

Η πολύχρονη πείρα τους στο χώρο της καύσης ολοένα και αυξάνεται, με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη των προϊόντων ενώ συγχρόνως μελετάνε και ανακαλύπτουν νέες μεθόδους και τεχνολογίες. Το τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς όπου δοκιμάζουν κάθε συσκευή με λεπτομέρεια έτσι ώστε να δημιουργήθει μια σωστή μονάδα θέρμανσης πληρώντας πάντα όλες τις προδιαγραφές EN.13240 & EN.13229.

ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΖΑΚΙΑ

Όλα τα προϊόντα τζακιού και σόμπας φέρουν πιστοποίηση CE και εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες ISO 9001:2008 για τη σωστή λειτουργία και διαδικασία παραγωγής. Είναι μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που έχουν πιστοποίηση στα ανοιχτά τζάκια. Η επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με αναλυτική αξιολόγηση ελέγχοντας αυστηρά την ποιότητά τους είτε σε εργαστήρια είτε με δικά μας όργανα μέτρησης. 

Στο περίπτερο “Dimitris Zelios” [booth A24] στην κατηγορία Furniture-Textiles-Housekeeping σας περιμένει η ομάδα των μηχανικών – σχεδιαστών με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Ζέλιο για να σας ξεναγήσουν στο χώρο με τα περίτεχνα και μοντέρνα τζάκια αλλά και μπάρμπεκιου που έχουν κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “ΘΕΡΜΟΖΕΛ”