Το T.A.F. | the art foundation φιλοξενεί την έκθεση Drowning land / Breathing water, η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 20:30 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 14 Ιουλίου.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του AthensPhotoFestival 2019. Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται έχουν προκύψει από το  OpenCall του  AthensPhotoFestival, το οποίο την Πέμπτη 13 Ιουνίου εγκαινίασε το κεντρικό του εκθεσιακό πρόγραμμα στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Από την αρχή του 21ου αιώνα, έχει καταστεί προφανές και γενικά αποδεκτό ότι η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας των αποτελεσμάτων και των επιπτώσεων των δικών της συστημάτων, γεννώντας μια νέα εποχή που θα μπορούσε να ονομαστεί Ανθρωπόκαινος. Η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται από το μακροπρόσθεσμο/μόνιμο αντίκτυπο της ανθρώπινης παρέμβασης στο οικοσύστημα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και τις συνέπειές του.

Η έκθεση Drowning land / Breathing water  προσπαθεί να οραματιστεί και να θεωρητικολογήσει σχετικά με τη μετάβαση από μια γήινη εποχή σε μια εποχή που κατακλύζεται από την παρουσία του νερού. Εστιάζει σε συγκεκριμένα γεγονότα καθώς και σε προσωπικές αφηγήσεις, δημιουργώντας μια μυθοπλασία που ξεκινά από σημεία της γης που λυγίζουν υπό το βάρος της ιστορικής/κοινωνικής πραγματικότητας, και καταλήγει σε μια προτεινόμενη προσωπική και συμπαντική κάθαρση που επέρχεται από το στοιχείο του νερού.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Πηνελόπη Γεράσιμου (GR), Δώρα Καλακίδου (GR), Γεωργία Πονηράκου (GR), Μαριλένα Σταφυλίδου (GR),  JulienBonnin(FR),  MichaelaPutz(AT)

Επιμέλεια:Απόστολος Ζερδεβάς

Info: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του  AthensPhotoFestival2019, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ,  www.photofestival.gr. T.A.F. |  the  art  foundation: Νορμανού 5, 105 55, Μοναστηράκι. Διάρκεια: Έως 14 Ιουλίου 2019.
Ώρες λειτουργίας:  Δευτέρα-Σάββατο 12:00-21:00, Κυριακή 12:00-19:00.Είσοδος ελεύθερη. theartfoundation.metamatic.gr