Μπορεί το περιβάλλον να βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες φάσεις του, τα πάντα όμως μοιάζουν να κινούνται γύρω από αυτό. Η μαγειρική, η αρχιτεκτονική, η μόδα και -τώρα- και η διακόσμηση!
Πολλές καινοτόμες εταιρείες και νέοι σχεδιαστές πειραματίζονται ήδη με τη χρήση των περισσευούμενων υλικών, την επαναχρησιμοποίηση άλλων, αλλά και τη δημιουργία καινοτόμων υλικών και τάσεων που αγαπούν και σέβονται το περιβάλλον. Τα φύκια, το μπαμπού ή το καλαμπόκι έχουν αρχίσει να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος ως “πρώτες ύλες” στην παραγωγή σύγχρονων επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων.
Το “reuse-reduce-recycle” αποτελεί μια νέα τάση στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου η οποία αγκαλιάζει υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ φροντίζει να χαρίσει μια δεύτερη ζωή σε παλιά, άχρηστα αντικείμενα τα οποία θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Αυτή είναι η λεγόμενη “scrap art” η οποία έχει τη δική της θέση και στις δικές μας δημιουργίες στην εταιρεία μας “Dimitris Zelios”!

Όσο για το πλαστικό; Η μείωσή του δεν αποτελεί πλέον στοίχημα μόνο των απανταχού οικολόγων, αλλά και των διακοσμητών! Αυτή, λοιπόν, η ανακύκλωση και ο… μετασχηματισμός επιβλαβών και ρυπογόνων σκουπιδιών σε λειτουργικές και κομψές λεπτομέρειες επίπλων αποτελεί ήδη μια ισχυρή τάση με μοναδικά παραδείγματα, ενώ -την ίδια στιγμή- έδαφος αρχίζουν να κερδίζουν και τα προϊόντα παραδοσιακής τέχνης τα οποία προέρχονται από συνεταιρισμούς, μικρές κοινότητες και τοπικούς παραγωγούς.

Φωτογραφίες: Frank V. via Unslpash.com & via Pinterest