Ανακαλύψτε τρεις αποχρώσεις που θα κυριαρχήσουν το 2020 και θα επιβεβαιώσουν την τάση που θέλει να κυριαρχεί ο μαξιμαλισμός  στα χρώματα. Πρόκειται για τις: Lush Lava, Aqua Menthe και Phantom Blue

Το χρώμα είναι μια απλή, αλλά ισχυρή μορφή έκφρασης μηνυμάτων. Προκαλεί
συναισθήματα με την ίδια ένταση που κρύβουν οι λέξεις και οι εικόνες. Το χρώμα μπορεί να επισημάνει κάτι σημαντικό ή απλά να μεταμφιέσει κάτι ασήμαντο. Μπορεί να επικαλείται το παρελθόν, να ενημερώνει το παρόν και να εμπνέει το μέλλον. Ο ρόλος που παίζει το χρώμα στον οπτικό μας κόσμο είναι τόσο απόλυτος ώστε η εξουσία του είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί.

Τις τρεις νέες χρωματικές τάσεις για το 2020 είδαμε να τις παρουσιάζει η γνωστή σε όλους Shutterstock, μία επιχείρηση συνώνυμη με την δημιουργικότητα, μια επιχείρηση που εκτιμά το χρώμα και δίνει αξία στον τρόπο που χρησιμοποιείται σε χώρους όπως το design, το interior design, τη γραφιστική, το μάρκετινγκ και τον σχεδιασμό ενός branding. Ας δούμε πως τις περιγράφει αναλυτικά:

#FF4500 Lush Lava: μία απόχρωση τολμηρή που συνδυάζει το πορτοκαλί με το φλογερό κόκκινο θέλοντας να τραβήξει την προσοχή. Πρόκειται για ένα λαμπερό μείγμα που θυμίζει είτε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, είτε το χρώμα των ξύλων που καίγονται στο τζάκι. Αν πάλι θέλουμε να το προσεγγίσουμε από μία πολιτιστική ματιά, η απόχρωση αυτή αντιπροσωπεύει την ευτυχία, την αγάπη και την καλή υγεία στις ασιατικές χώρες – κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου όταν το χρησιμοποιείται σε ένα branding και θέλετε να το επικοινωνήσετε με το κοινό.#7FFFD4 Aqua Menthe: είναι ένα μείγμα από δυο χρώματα, το κυανό και το χρώμα του δύοσμου, που μπορεί να είναι το καθένα από μόνο του ευχάριστο αλλά όταν αναμειγνύονται δημιουργούν γίνονται μια ακόμα πιο εκπληκτική χρωματική απόχρωση. Μια απόχρωση που μοιάζει πολύ με τις καλοκαιρινές διακοπές και τα κρυστάλλινα νερά της Bora Bora. Είναι παιχνιδιάρικη αλλά και ήρεμη ενώ αποτελεί εξαιρετική επιλογή για διασκεδαστικές και σύγχρονες μάρκες σε εταιρείες που σχετίζονται με το καταναλωτικό κοινό. Θυμηθείτε πως στα νησιά της Καραϊβικής, οι άνθρωποι αγαπούν αυτήν την τροπική παλέτα χρωμάτων και την χρησιμοποιούν στους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών και των δημόσιων κτιριών μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν ένα αναζωογονητικό τοπίο.#191970 Phantom Blue: Θυμίζει τα χρώματα σε πίνακα του van Gogh. Αυτό το βαθύ κορεσμένο μπλε απεικονίζει τέλεια τον δραματικό ουρανό γύρω από ένα λαμπερό φεγγάρι. Είτε χρησιμοποιηθεί στην υπερβολή του για τις ανάγκες  διακόσμησης ενός νυχτερινού κέντρου είτε για ένα μοντέρνο παντελόνι τζην, αυτή η απόχρωση μαγνητίζει όσο κανένα άλλο το μάτι. Κι αυτό γιατί οι τόνοι του είναι σκούροι, πλούσιοι, γοητευτικοί και δημιουργούν το αίσθημα της πολυπλοκότητάς, τα σταθερότητας και της αξιοπιστίας. Μάλιστα το Phantom Blue, ενώ είναι από μόνο του εντυπωσιακό, είναι επίσης ο τέλειος σύντροφος για τα φωτεινά, αντιπαραβαλλόμενα χρώματα όπως το Lush Lava και η Aqua Menthe.