Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη νέα γενιά των ταλαντούχων ευρωπαίων αρχιτεκτόνων και βιομηχανικών σχεδιαστών για το 2019. 

Tο European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies με έδρα το Δουβλίνο και την Αθήνα και το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design με έδρα την Γκαλένα στο Ιλινόις της Αμερικής, προκηρύσσουν την υποβολή συμμετοχών για τo Europe 40 Under 40®, ένα ετήσιο πρόγραμμα που βραβεύει τη νέα ταλαντούχα γενιά ευρωπαίων αρχιτεκτόνων και βιομηχανικών σχεδιαστών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε αρχιτέκτονες και βιομηχανικούς σχεδιαστές που δεν έχουν συμπληρώσει το 40ό έτος της ηλικίας τους (Δεκέμβριος 2019).

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη των 40 πιο υποσχόμενων επαγγελματιών της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού, οι οποίοι πρόκειται να επηρεάσουν τη σύγχρονη κατασκευαστική εποχή με τις νέες και καινοτόμες ιδέες τους,  που εργάζονται στις χώρες της Ευρώπης.

Πληροφορίες για τους αρχιτέκτονες

Τα έργα (ολοκληρωμένα ή όχι) που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει να ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: εταιρική αρχιτεκτονική, ουρανοξύστες, επαγγελματικοί χώροι, δημόσια κτήρια,  θρησκευτικά κτίρια, πολιτικές και πολιτιστικές δομές, αστική ανανέωση, αποκατάσταση / ανακαίνιση κτηρίων, οικιστική αρχιτεκτονική για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, καταστήματα και δημόσιο περιβάλλον. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου και πολεοδόμοι.

Πληροφορίες για τους βιομηχανικούς σχεδιαστές

Τα προϊόντα (κατασκευασμένα ή μόνο σχεδιασμένα) που μπορούν να συμμετέχουν πρέπει να ανήκουν στις κατηγορίες: ηλεκτρονικά είδη, ιατρικός εξοπλισμό, έπιπλα, εργαλεία, εξοπλισμός κουζίνας και μπάνιο, καλύμματα δαπέδου, προϊόντα οικιακής χρήσης. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες του βιομηχανικού σχεδιασμού. Η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα 2019 είναι η 1η Δεκεμβρίου 2019.

Η κριτική επιτροπή του προγράμματος (τα μέλη της οποίας και ο τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθούν σύντομα), θα αποτελείται από μια ομάδα διακεκριμένων αρχιτεκτόνων και βιομηχανικών σχεδιαστών, κατασκευαστών, δημοσιογράφων, εκπαιδευτικών και κριτικών και θα επιλέξει μεμονωμένους βιομηχανικούς σχεδιαστές και αρχιτέκτονες βάσει των υποβαλλόμενων τριών έργων τους  και για τις καινοτόμες ιδέες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια για το πρόγραμμα Europe 40 Under40®, θα βρείτε στη διεύθυνση ΕΔΩ
Για την υποβολή συμμετοχής στο πρόγραμμα δείτε ΕΔΩ

Οι νικητές Europe 40 Under40® θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2020. Τα έργα των νικητών θα παρουσιαστούν σε μια ομαδική έκθεση στο THE EUROPEΑN CENTRE, Μητροπόλεως 74, στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2020 και θα ταξιδέψει στη συνέχεια στην Ευρώπη. 

Όλοι οι βραβευμένοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές θα συμπεριληφθούν στην έκδοση με τίτλο Next New Talented Generation of European Architects & Designers από τις εκδόσεις του οργανισμού Metropolitan Arts Press Ltd.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 210 3428511 ή στο mail konstadina@europeanarch.eu.

[The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies
28 Butlers Court, Sir John Rogersons Quay
Dublin 2, IRELAND TEL/FAX +353/ (0) 1 6708781
THE EUROPEAN CENTRE
Mitropoleos 74, Athens, GREECE]