Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης συνεχίζει να διερευνά τους τρόπους με τους οποίους οι εξωτερικές δυνάμεις διαμορφώνουν το οικοδομικό περιβάλλον της πόλης και, σε συνέχεια του έργου του «Unauthorised» που είχε παρουσιαστεί στην documenta 14, δημιουργεί μια νέα σειρά έργων μέσα από τα οποία ψάχνει τις αμφισημίες, τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες της αρχιτεκτονικής. Παρατηρώντας το σώμα της Αθήνας, ο εικαστικός κάνει ένα τόσο χιουμοριστικό όσο και κυνικό σχόλιο στην έκθεση «A Submissive Acknowledgment of Powerlessness» που έρχεται στη γκαλερί The Breeder.
Από τις 30 Μαΐου (εγκαίνια στις 8 μ.μ.), κτίρια αποτυπωμένα σε 3D μακέτες παρουσιάζονται, τα οποία πέρα από την επιδέξια και κάπως υπερβολική αρχιτεκτονική γραμμή που εφαρμόζουν προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή, είναι καλυμμένα εξ ολοκλήρου με δυνητικά αντιφατικά γκράφιτι, με φράσεις όπως «no master no plan» ή «stock narrative», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην προκειμένη περίπτωση για να περιγράψουν τις αδυναμίες και τα ελαττώματά τους.
Info: 30/5-21/8. Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 12.00-20.00, Σάβ.: 12.00-18.00. Είσοδος ελεύθερη. The Breeder, Ιάσονος 45, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3317527, thebreedersystem.com