Δεν χρειάζεται να είσαι από τζάκι για να ξέρεις πως να το στολίσεις όμορφα τα Χριστούγεννα. Όσοι είστε φαν των Χριστουγέννων, όπως εγώ, στολίζετε μέχρι και την πιο μικρή γωνίτσα του σπιτιού σας, το τζάκι σας. Το στολίζετε με κάθε λογής διακοσμητικά, παιχνίδια, λαμπάκια, γιρλάντες, λουλούδια, αποξηραμένα φρούτα, στεφάνια, κηροπήγια, κώνους, κουκουνάρια, καμπάνες και κεριά ή οτιδήποτε ταιριάζει με το χώρο σας.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη φαντασία, πολλή διάθεση, καλή παρέα και φυσικά, χριστουγεννιάτικη μουσική. Α…και πολλές κάλτσες.

Όσες είναι τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μύθο, κάποτε υπήρχε ένας πατέρας και ζούσε με τις τρεις κόρες του. Όταν έφτασαν σε ηλικία γάμου, ο πατέρας ήταν στενοχωρημένος γιατί δεν είχε χρήματα για να τις βοηθήσει. Μία κρύα νύχτα, λοιπόν, οι κόρες είχαν απλώσει τα πλυμένα τους ρούχα στο τζάκι για να στεγνώσουν, μαζί και τις κάλτσες τους. Ο Άγιος Βασίλης, που είχε ακούσει την αγωνία του πατέρα, έριξε πολύ προσεκτικά από την καμινάδα, σημαδεύοντας τις κρεμασμένες κάλτσες, 3 πουγκιά με χρήματα. 

Από τότε έχει καθιερωθεί να κρεμάμε τις κάλτσες στο τζάκι και να περιμένουμε ο Αι Βασίλης να μας φέρει το δώρο μας. Μην ξεχάσετε λοιπόν, να στολίσετε το τζάκι σας με κάλτσες για όλους! Όσο πιο μεγάλη είναι η κάλτσα, τόσο πιο μεγάλο θα είναι και το δώρο!

Στην gallery που ακολουθεί δείτε όμορφες ιδέες που βρήκα στο διαδίκτυο και χαρείτε τις μέρες αυτές όσο τίποτα άλλο. Δ.Ζ.