Πολλές φορές έχουμε δει πρωτότυπα και μοναδικά έργα τέχνης, από αντικείμενα που κανείς δεν θα φανταζόταν πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατ΄αυτό τον τρόπο. Η περίπτωση, όμως, του παρακάτω άρθρου, που είδαμε στο mymodernmet.com, αποτελεί πραγματικά κάτι το θεαματικό και σπάνιο!

Βλέποντας τον Brian Mock, έναν καλλιτέχνη από το Όρεγκον, να δημιουργεί υπέροχα υπαίθρια γλυπτά συναρμολογώντας τα με βίδες και παξιμάδια, αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε κι εμείς! 

Αυτοδίδακτος ο γλύπτης Mock έμαθε άριστα την κατασκευαστική γλυπτική με μέταλλο, δηλαδή την σύνθεση έργων με μεταλλικά αντικείμενα, σίδερα, παροπλισμένα υλικά από σίδερο ή άλλα μέταλλα (ανταλλακτικά αυτοκινήτου, «παλιοσίδερα», καλώδια, κ.ά). Έτσι πλέον έχει δημιουργήσει ολόκληρο ζωολογικό πάρκο στο οποίο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το αποτέλεσμα της τέχνης του που δεν είναι άλλο από τα υπέροχα γλυπτά ζώων κυρίως σκύλων, γατιών και λιονταριών, όλα δημιουργίες από μεταλλικά αντικείμενα και σίδερα 100% ανακυκλωμένα.

Ο Mock επιλέγει προσεκτικά κάθε κομμάτι παλιοσίδερου για να ταιριάζει με τις μορφές των υποκειμένων του – οι ουρές των σκύλων απεικονίζονται ως εύκαμπτες μεταλλικές αλυσίδες και τα δισκοειδή αυτιά είναι κατασκευασμένα από μεγάλα φύλλα καμπυλωτού χάλυβα.

Ο Μοck μαζεύει βίδες, παξιμάδια και άλλα σιδερένια αντικείμενα – και τα συναρμολογεί-φτιάχνοντας καταπληκτικά γλυπτά ανθρώπων και ζώων.