Ιταλοί μηχανικοί κατασκευάζουν ιατρικά εργαλεία έκτακτης ανάγκης με βαλβίδες σε 3D εκτύπωση για να βοηθήσουν τα νοσοκομεία να καταπολεμήσουν τον κορωναϊό.

Μια επιχείρηση με έδρα στην Brescia, την περιοχή δηλαδή της Λομβαρδίας που πλήττεται από τις περισσότερα κρούσματα την ημέρα, κατασκευάζει τους συγκεκριμένους αναπνευστήρες έκτακτης ανάγκης.

Το κρίσιμο τμήμα του εξοπλισμού είναι η τρισδιάστατη «βαλβίδα Venturi» μια συσκευή που ονομάστηκε από τον φυσικό Giovanni Battista Venturi του 18ου αιώνα που συνδέει τη μάσκα με ένα σωλήνα οξυγόνου.

Η εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της dailymail.co.uk προτίθεται να κατασκευάσει 100 βαλβίδες την ημέρα και να τις προμηθεύσει δωρεάν στα τοπικά νοσοκομεία. Το τοπικό νοσοκομείο βρίσκεται στο Chiari, κοντά στην Brescia, μια ευημερούσα βόρεια πόλη στο επίκεντρο της επιδημίας του coronavirus. «Όταν μάθαμε για την έλλειψη, επικοινωνήσαμε αμέσως με το νοσοκομείο. Εκτυπώσαμεμερικά πρωτότυπα, το νοσοκομείο τα εξέτασε και μας είπε ότι δούλευαν», είπε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Isinnova, Cristian Fracassi.

«Έτσι, εκτυπώσαμε 100 βαλβίδες και τις παρέδωσα προσωπικά…Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που εργάζονται όλη μέρα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές», συμπλήρωσε.