Φαντάζομαι το έχετε ήδη καταλάβει: Καθετί καινούριο, διαφορετικό, ξεχωριστό και ανατρεπτικό το αγαπάμε όλοι εμείς εδώ στην εταιρεία «Dimitris Zelios». Γιατί; Επειδή, μας βοηθάει να δούμε τη δουλειά μας με άλλη ματιά. Να αναζητήσουμε εναλλακτικές τις οποίες δεν είχαμε σκεφτεί και έμπνευση για ακόμα περισσότερες δημιουργίες. Σχεδόν 10 ημέρες έχουν περάσει από την ολοκλήρωση του Design Lab, του κορυφαίου εγχώριου Design Festival. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, οι επισκέπτες της διοργάνωσης, προερχόμενοι αποκλειστικά από τον ευρύτερο κλάδο της Αρχιτεκτονικής και του σύγχρονου Design, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν επιλεγμένες εταιρείες υλικών, επίπλων, design objects & υπηρεσιών, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις (Lectures & Workshops), αλλά και να γνωρίσουν από κοντά ένα πανέμορφο κτήριο ιστορικής σημασίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, η φετινή “version” του είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς το format της έκθεσης διαμορφώθηκε βάσει της μορφολογίας του χώρου διεξαγωγής της και, συγκεκριμένα το Μπάγκειον, το νεοκλασικό κτίριο το οποίο χτίστηκε σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ την περίοδο 1890-1894 ως αδελφό κτίριο του “Μέγα Αλέξανδρου”. Τι σημαίνει αυτό; Στον χώρο επικρατούσε μία άκρως ενδιαφέρουσα αναρχία η οποία παρέπεμπε σε ένα επιμελώς ατημέλητο στιλ που επέτρεπε στον επισκέπτη να εστιάσει στην «ουσία» και όχι στο «περίβλημα».

Η ουσία ήταν, φυσικά, οι ξεχωριστές δημιουργίες των συμμετεχόντων. Ανάμεσα σε αυτές, βρίσκονταν και οι δικές μας! Σύσσωμη η ομάδα μας δούλεψε και υποστήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία μας, δίνοντας ζωή και… άποψη σε ένα ξεχωριστό «περίπτερο» το στήσιμο και η διακόσμηση του οποίου κινήθηκαν στα… άναρχα πλαίσια της συνολικής αισθητικής του κτηρίου. Τα εκθέματα; Έπιπλα και αντικείμενα τα οποία έχουμε δουλέψει τα τελευταία τρία χρόνια στην εταιρεία μας. Μεταλλικές κατασκευές, με ειδική αναφορά στα laser cut στοιχεία, τα οποία συγκέντρωσαν όλα τα βλέμματα επάνω τους. Ο στόχος μας; Να καταφέρουμε να δείξουμε όχι μόνο την εξέλιξη, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν στον μαγικό κόσμο του design. Η ανταπόκριση του κόσμου; Πραγματικά συγκινητική… Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, γίναμε αποδέκτες θετικών σχολίων τα οποία μας συγκίνησαν και μας έδωσαν δύναμη για ακόμα περισσότερη δουλειά! Κακά τα ψέματα – δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από το να αναγνωρίζει ο κόσμος τα έργα σου και να συνειδητοποιείς ότι πλέον οι δημιουργίες σου έχουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα, τη δική τους «προσωπικότητα», τη δική τους ταυτότητα – μια ταυτότητα που τις κάνει να ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά.

Φίλοι μας απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ακολουθούν τα βήματά μας τόσο μέσα από τις ιστοσελίδες μας, όσο και μέσα από τα social media μας, επισκέφτηκαν την έκθεση, στάθηκαν στον χώρο μας και είχαν μία καλή κουβέντα να πουν για την προσπάθειά μας. Μία προσπάθεια η οποία αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν υπάρχει όρεξη, αγάπη και σωστές υποδομές, το επάγγελμα περνάει σε άλλη διάσταση και αποκτά μια πολύ πιο δημιουργική υπόσταση. Μια υπόσταση που γίνεται ακόμα πιο δημιουργική όταν προβάλλεται μέσα από τέτοιου είδους δράσεις.

Φυσικά, αυτό αποτελεί μόνο μια μικρή γεύση του τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Έρχονται ακόμα περισσότερες ενδιαφέρουσες εκθέσεις και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το παρόν σε όλες! Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν…

Τα καλύτερα έρχονται 😉

Δημήτρης