Αρχιτεκτονική… Για πολλούς, είναι μία λέξη απόμακρη. Ξένη. Κι όμως, η αρχιτεκτονική δεν είναι οικεία μόνο στους αρχιτέκτονες ή σε όσους ασχολούνται με αυτή. Η αρχιτεκτονική αποτελεί κομμάτι τη ζωής του κάθε ανθρώπου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για το design ή τη διακόσμηση. Τους όρους αυτούς, τους συναντάμε μέσα και έξω από το σπίτι μας. Στα έπιπλά μας. Ακόμα και στα φαγητά ή -ακόμα περισσότερο- στα γλυκά μας (σκεφτείτε λίγο τις τούρτες με ζαχαρόπαστα και θα καταλάβετε τι εννοώ…)!

Κάποιοι, τους διαχωρίζουν μέσα από κανόνες και τάσεις που ξεπηδούν κάθε χρονιά. Προσωπικά, πιστεύω, ότι τα τρία αυτά στοιχεία δεν έχουν να κάνουν τόσο με τη μόδα, όσο με την αισθητική και τη διάθεση του καθενός. Έχοντας, λοιπόν, αυτό στο μυαλό μου, ξεκίνησα να στήνω αυτήν εδώ την ιστοσελίδα. Έναν χώρο απλό, λειτουργικό, γεμάτο ιδέες. Με απλά, κατανοητά κείμενα και πολλές φωτογραφίες. Σκέψεις… Λέξεις… Εικόνες. Κοινός παρονομαστής; Η αρχιτεκτονική, το design και η διακόσμηση – όχι όπως πρέπει να είναι, αλλά όπως θέλετε εσείς να είναι. Εδώ, θα σας μιλάω για τη δουλειά μου. Όσα αγαπώ, όσα κάνω και όλα όσα θα ήθελα να κάνω. Επιπλέον…

  • Θα σας δείχνω τρόπους για να ομορφύνετε τον χώρο σας. Σίγουρα δεν θα σας κάνουν όλοι, αλλά κάποιοι μπορεί να ταιριάζουν στην αισθητική σας ή να σας δώσουν τροφή για σκέψη ούτως ώστε να καταλήξετε σε κάτι ακόμα καλύτερο!
  • Μέσα από εδώ, θα ταξιδεύουμε παρέα σε κάθε γωνιά της γης. Θα ρίχνουμε κλεφτές ματιές σε σπίτια και χώρους και θα δανειζόμαστε όσα από τα στοιχεία τους μας αρέσουν περισσότερο.
  • Θα ανακαλύπτουμε νέους τρόπους για να ανανεώσουμε τους χώρους μας. Κάποιοι θα είναι απλοί, άλλοι πιο περίπλοκοι. Όλοι, όμως, θα μπορούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα του καθενός.
  • Θα κάνουμε εικονικές βόλτες στο διαδίκτυο για ψώνια ή… για ιδέες. Θα μοιράζομαι μαζί σας ό,τι νέο κυκλοφορεί (και μου αρέσει), αλλά και ό,τι παλιό αξίζει να γνωρίζετε.
  • Χρώματα, σχέδια, υφές – όλα θα περνάνε από μπροστά σας έχοντας έναν και μόνο στόχο: Να δώσουν μία άλλη διάσταση στον χώρο σας και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας, κάνοντάς την ακόμα πιο λειτουργική.

Κι επειδή -πολλές φορές- οι καλύτερες ιδέες γεννιούνται μέσα από τον διάλογο, μέσα από την ιστοσελίδα αυτή (αλλά και μέσα από τους λογαριασμούς μου στα social media), θέλω να μοιράζεστε μαζί μου τις δικές σας ιδέες για συζήτηση. Να μου στέλνετε τις ερωτήσεις σας ή ό,τι θα θέλατε να μάθετε. Τέλος, θα ήθελα να μοιράζεστε μαζί μου τις δικές σας δημιουργίες – ένα χειροποίητο αντικείμενο, μία γωνιά που εσείς διακοσμήσατε, ένα έπιπλο που σκεφτήκατε να φτιάξετε ή μία πρωτότυπη ιδέα που είχατε για να αναβαθμίσετε τον χώρο σας.

Τα συναισθήματα που νιώθει κανείς όταν γεννά μία ιδέα δεν περιγράφονται. Τίποτα δεν συγκρίνεται, όμως, με τη στιγμή που θα συζητήσει την ιδέα του με εκείνους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με αυτόν 🙂

Καλώς ήρθατε!

Δημήτρης

Facebook

Instagram 

design@zelios.gr