Το Vital Blue αντικατοπτρίζει την “υποχρέωση” της αρχιτεκτονικής να δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες ώστε ο άνθρωπος να απολαμβάνει τη ζωή στο βέλτιστο σενάριό της.

να κτίριο που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες για ποιοτική αστική διαβίωση και τις επανερμηνεύει στο πνεύμα της αθηναϊκής Ριβιέρας: ο λόγος για το Vital Blue, ένα αστικό κτίριο με 8 πολυτελείς κατοικίες πολλαπλών επιπέδων στη Γλυφάδα, που εστιάζει στην αρχιτεκτονική, το design και τις υπηρεσίες. 

«Σήμερα οι αγοραστές ακινήτων συνδυάζουν το όνειρό τους για άνετη ζωή εντός της πόλης με τα στοιχεία και τις ποιότητες που παλιότερα χαρακτήριζαν αποκλειστικά υψηλών προδιαγραφών ιδιωτικές κατοικίες. Οι νέοι χώροι που ανταποκρίνονται σε αυτή την επιθυμία συνδυάζουν τη σταθερότητα των παροχών μιας μόνιμης κατοικίας με την ανάλαφρη αίσθηση της χαλάρωσης και της ανάπαυλας της εξοχικής κατοικίας», λέει ο Ιωσήφ Αραμπατζής, ιδρυτής της τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ. «Η Γλυφάδα, “πρωτεύουσα” της αθηναϊκής Ριβιέρας, διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που προσελκύουν τους επενδυτές. Ειδικά το Vital Blue, το οποίο βρίσκεται στο Golf της Γλυφάδας και 300 μέτρα από τη νότια είσοδο του Πάρκου του Ελληνικού, σε μια περιοχή που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της κατοίκησης μέσα στον αστικό ιστό, όντας ταυτόχρονα σε επαφή με τη φύση και τη θάλασσα.

Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα σωστό σχεδιαστικό αποτέλεσμα είναι η ευκολία στη χρήση, η ποιότητα της κατασκευής με την έννοια της αίσθησης ασφάλειας και η ευχαρίστηση ως προς την αισθητική του χώρου.

 

Το Vital Blue αντικατοπτρίζει την “υποχρέωση” της αρχιτεκτονικής να δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες ώστε ο άνθρωπος να απολαμβάνει τη ζωή στο βέλτιστο σενάριό της. Έχουμε φροντίσει να φτιάξουμε το ιδανικό περιβάλλον ώστε οι ένοικοι να βιώνουν με ηρεμία και ασφάλεια την καθημερινότητά τους. Διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρουν ποιότητα ζωής, χωρίς να κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε “δούλοι της τεχνολογίας”. Η καλοπέραση δίνεται με τον πιο απλό και ανθρώπινο τρόπο, μέσα από μια πολυτέλεια που δεν επιδιώκει τον εντυπωσιασμό αλλά τη δημιουργία των σωστών συνθηκών που δίνουν χώρο στα σημαντικά ζητήματα της ζωής», καταλήγει.

Υψηλή αρχιτεκτονική, tailor made εμπειρίες

Σε αυτήν τη λογική ο αρχιτέκτονας του Vital Blue, Δημήτρης Σγούτας, συμπυκνώνει στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τα συνειδητά και υποσυνείδητα ζητούμενα στην post-Covid εποχή: καθεμία από τις μεζονέτες είναι μοναδική σε σχήμα, μέγεθος και σχεδιασμό, ενσαρκώνοντας την εξατομίκευση που συνιστά σήμερα την πολυτέλεια. Κοινά στοιχεία που διαπνέουν το έργο συνολικά είναι η καθαρότητα των γραμμών και των επιφανειών αλλά και των ευέλικτων εσωτερικών χώρων, η ιδιωτικότητα που προσφέρει σε κάθε μέλος της οικογένειας, η κοινωνικότητα και η συναναστροφή που προάγεται εντός και εκτός κάθε ιδιοκτησίας. «Μέσω των αρχιτεκτονικών επιλύσεων δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη ξεχωριστά αλλά και σε κάθε ομάδα χρηστών να ορίζουν, ανάλογα με τη διάθεση και τις στιγμιαίες ανάγκες τους, τη λεπτή γραμμή ανάμεσα σε ιδιωτικό, ημι-ιδιωτικό και δημόσιο-κοινόχρηστο χώρο. Η σημασία της μορφής στη δουλειά μου είναι πάντα σημαντική, προσπαθώ πάντα να βρω τoν τρόπο να συνομιλήσουν μεταξύ τους η μορφή και το περιεχόμενο. Στην περίπτωση του Vital Blue, η συνομιλία αυτή κορυφώνεται», διευκρινίζει ο Δημήτρης Σγούτας

Η εσωτερική διακόσμηση των Ghost Designers ενσωματώνει τα στοιχεία της φύσης. Νερό, φωτιά και πρωτογενή υλικά όπως ξύλο, μάρμαρο και πέτρα σε συνδυασμό με το φυσικό φως και τα φυτά εξαλείφουν τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Η λειτουργικότητα και η βέλτιστη ροή αποτελούν καθοριστικά γνωρίσματα της εσωτερικής διακόσμησης, ενώ οι καθαρές γεωμετρίες, οι αδιάκοποι όγκοι, οι μεγάλες επιφάνειες από υλικά υψηλής ποιότητας και οι χώροι διπλού ύψους ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας και πολυτέλειας. Η οπτική και λειτουργική σύνδεση των εσωτερικών χώρων με τις πισίνες μέσα από μεγάλα ανοίγματα απογειώνει την εμπειρία διαβίωσης εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη θέα, προσφέροντας όμως ιδιωτικότητα μέσα από το ιδιαίτερης σχεδίασης «κέλυφος» του κτιρίου. «Ανέκαθεν η αρχιτεκτονική και το design είχαν και έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα σωστό σχεδιαστικό αποτέλεσμα είναι η ευκολία στη χρήση, η ποιότητα της κατασκευής με την έννοια της αίσθησης ασφάλειας και η ευχαρίστηση ως προς την αισθητική του χώρου. Όταν υπάρχει η ιδανική ισορροπία ανάμεσα στα παραπάνω δημιουργείται μια καλή βάση για όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Τα φυσικά υλικά, το ξύλο, το μάρμαρο, το στοιχείο του νερού, το φως και η βλάστηση είναι αναπόσπαστα στοιχεία ενός όμορφου σχεδιασμού και δεν είναι τυχαίο που τα συναντάμε όλο και περισσότερο στον σχεδιασμό ξενοδοχειακών καταλυμάτων, χώρων εστίασης και καλοπέρασης. Μία ακόμα βασική συνθήκη για τη δημιουργία του ιδανικού χώρου είναι η αίσθηση της ελευθερίας. Ο βαθμός στον οποίο η κατοικία σε αφήνει ελεύθερο να κινηθείς, να εκφραστείς και να δημιουργήσεις μέσα σε αυτήν, φιλοξενώντας όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας, σίγουρα επηρεάζει το πώς τη βιώνεις», σχολιάζουν οι Ghost Designers.

Yπεραξία που δεν φαίνεται

 

Πέρα από την όψη, σε ένα κτίριο τέτοιου πρωτοποριακού σχεδιασμού ιδιαίτερη έμφαση έπρεπε να δοθεί στην υψηλού επιπέδου στατική μελέτη. Γι’ αυτό την ανέλαβαν ο Αντώνης Κανελλόπουλος και η Cubus Engineering. Ο ειδικός δομικός σχεδιασμός δημιούργησε τις βάσεις για τη μέγιστη αντισεισμική ανθεκτικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδική αρχιτεκτονική δομή που αναδεικνύεται μέσα από την ελαφρότητα, τα μεγάλου πλάτους ανοίγματα και τα μεγάλα μπαλκόνια με τις πισίνες. Οι «πυρήνες» της κατασκευής, αποτελούμενοι από κάθετες κολόνες με ενισχυμένο μπετόν, φιλοξενούν την κύρια σκάλα και τον ανελκυστήρα, διασφαλίζοντας τη στιβαρότητα του κτιρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Vital Blue είναι το πρώτο κτίριο κατοικιών στο οποίο χρησιμοποιείται μπετό C50/60 ειδικής σύνθεσης, το οποίο εξασφαλίζει υψηλή ανθεκτικότητα με αντοχή στο νερό και την υγρασία και εμφανώς μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο.

Προτεραιότητα για την ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ αποτέλεσαν η ασφάλεια, η βιωσιμότητα και η αειφορία. Η δεκαετής εγγύηση ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, η πιστοποίηση από την TUV HELLAS, στην οποία ανήκει ολόκληρο το κτίριο, η ενεργειακή κλάση Α+ καθώς και τα καινοτόμα, πολλαπλών επιπέδων συστήματα ασφαλείας πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα διαβίωσης. Μεταξύ άλλων, οι κατοικίες της Vital Blue παρέχουν δωρεάν πιστοποιημένο «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα, προπληρωμένο για 20 χρόνια, υβριδικά φωτοβολταϊκά-ηλιακά πάνελ για ηλεκτρική ενέργεια και ζεστό νερό και προηγμένο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Ως προς τα μέτρα ασφαλείας, έχει σχεδιαστεί είσοδος στο συγκρότημα με προηγμένο σύστημα καταγραφής και χρήση μοναδικών κωδικών ασφαλείας για αυτόματο κλείδωμα, και κλειστό κύκλωμα με κάμερες ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους και περιμετρικά του κτιρίου. Τέλος, υφίσταται φυλάκιο/θυρωρείο για ελεγχόμενη είσοδο στο συγκρότημα με virtual guard και ανεπτυγμένο σύστημα ασφάλειας, στο οποίο ο άνθρωπος και η τεχνολογία αλληλεπιδρούν.

Πηγή: lifo.gr