Καθώς πέφτει η νύχτα, το περίπτερο φωτίζεται και μεταμορφώνεται σε ένα γλυπτό φανάρι, που φαίνεται να επιπλέει μέσα από τους τεράστιους κήπους

 
 

Μία ξύλινη κατασκευή που προσκαλεί τους επισκέπτες σε μια αισθητηριακή και παιχνιδιάρικη εμπειρία. Φωλιασμένο ανάμεσα στα πεύκα, το περίπτερο “Pavilion Let’s Play!” στη Ρώμη, ένα έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Dream ύστερα από ανάθεση της Βίλας Medici για το Festival des Cabanes (αφιερωμένο στην αρχιτεκτονική) σχεδιάστηκε ως χώρος αναψυχής και άθλησης και θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 2 Οκτωβρίου 2022.

Courtesy ©DREAM
Courtesy ©DREAM
Courtesy ©DREAM
Courtesy ©DREAM

Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική πρακτική DREAM, το περίπτερο διαμορφώνεται ως μια σειρά από κορμούς δέντρων διατεταγμένων σε σπειροειδή σχηματισμό. Το ελικοειδές σχήμα του, οδηγεί τον επισκέπτη κατά μήκος της ανοιχτής περίφραξης, αποκαλύπτοντας θραύσματα του καταπράσινου περιβάλλοντος ανάμεσα στα κενά των ξύλινων στύλων, φέρνοντάς τα έτσι πιο κοντά στη φύση.

Η ομάδα σχεδιασμού προσπάθησε να δημιουργήσει μια αισθητηριακή εμπειρία που θέτει το ξύλο ως τον πρωταγωνιστή του έργου. Η σύνθεση που προκύπτει μοιάζει με εκκολαπτόμενο δάσος. Κάποιοι από τους κορμούς, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να αλληλεπιδράσουν και να διασκεδάσουν, παίζοντας μπάσκετ. Το περίπτερο θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Nuit des Cabanes στις 25 Ιουνίου 2022.

Courtesy ©DREAM
Courtesy ©DREAM
Courtesy ©DREAM
Courtesy ©DREAM
Courtesy ©DREAM
Courtesy ©DREAM

Το περίπτερο είναι κατασκευασμένο από γαλλικό πεύκο, ιδανικό για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα, ισοδύναμου με 40 τόνους. Η ομάδα σχεδιασμού ήθελε να σχεδιάσει ένα κινητό περίπτερο που να μπορεί να αποσυναρμολογηθεί πλήρως και να επανασυναρμολογηθεί.

Όταν οι επισκέπτες περπατούν μέσα στο περίπτερο, το άρωμα του ξύλου ξεχωρίζει προσφέροντας μια μοναδική αισθητηριακή εμπειρία. Στο τέλος του μονοπατιού, η κεντρική περιοχή ανοίγει προς τον ουρανό, δίνοντας τη θέση της στο φυσικό φως. Καθώς πέφτει η νύχτα, το περίπτερο φωτίζεται και μεταμορφώνεται σε ένα γλυπτό φανάρι, που φαίνεται να επιπλέει μέσα από τους τεράστιους κήπους που βυθίζονται στο σκοτάδι.

Courtesy DREAM
Courtesy DREAM
Πηγή: elculture.gr