Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα μέρος όπου περνάμε πολύ χρόνο όταν βρισκόμαστε στο σπίτι, έτσι δεν είναι; Εκεί που στην καραντίνα δεν θέλαμε να βλέπουμε άλλο το δωμάτιό μας, τώρα πάλι έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στον χώρο που μας δημιουργεί την πιο ξεκούραστη οικειότητα στον πλανήτη! Ναι, η κρεβατοκάμαρά μας λοιπόν είναι ο χώρος ο οποίος θα έχει την τιμητική του το 2023 και τα deco trends έχουν αρχίσει ήδη να στήνουν χορό για τα διαφορετικά στυλ που θα υποδεχτούν.

Η αλήθεια είναι πως όταν αποφασίζουμε να ανακαινίσουμε το υπνοδωμάτιό μας, η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρή καθώς ούτε μεγάλα έπιπλα έχουμε, ούτε πλακάκια στου τοίχους για να μας τρώνε χρόνο και χρήμα.  Αν δεν μπορείς να αντισταθείς κι εσύ λοιπόν (όπως κι εγώ) στην αλλαγή της ατμόσφαιρας του υπνοδωματίου σου —είτε αναζητάς το τέλειο στήσιμο είτε σου αρέσει να αγκαλιάζεις μια σειρά από υφές και χρωματισμούς—  θέλω να δώσεις προσοχή στις τάσεις που βρίσκονται προ των πυλών για το 2023. Από περίτεχνες κουρτίνες μέχρι φανταστικές διακοσμήσεις με στοιχεία του δάσους, ρίξε μια ματιά στα deco trends για την κρεβατοκάμαρα του 2023!

 
 

Αυτές είναι οι 5 μεγάλες τάσεις που οι σχεδιαστές και οι ειδικοί προβλέπουν ότι το next big thing το επόμενο έτος

1.Μικτά μοτίβα 

Αυτό που συχνά θεωρείται απαγορευμένο στη μόδα, το 2023 θα είναι το αναμενόμενο! Να επιλέξεις λοιπόν ρίγες, πουά , floral, όλα στον ίδιο τόνο για μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σου. Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες συμβουλές των σχεδιαστών, καθώς το παιχνίδι με διαφορετικά μοτίβα δίνει τη θέση της σε μια εντελώς νέα σφαίρα δημιουργικότητας και αποτελεί μια ευκαιρία για τη δημιουργία πραγματικά ενός χώρου που θα έχει την δική σου προσωπικότητα μέσα του.

2.Ντραπέ

Μια τάση που θα συνεχίσει να εμφανίζεται πολύ και το 2023 είναι  η επένδυση σε ποιοτικές προσαρμοσμένες κουρτίνες που ενισχύουν την αρχιτεκτονική όλου του δωματίου.  Και αυτό δεν σημαίνει ότι η κουρτίνα  πρέπει να περιοριστεί στην κλασική χρήση της, κρεμασμένη στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες δηλαδή.  Χρησιμοποίησέ την ως στοιχείο διακόσμησης, ως φόντο πίσω από (ή ίσως αντί για) ένα κεφαλάρι.  Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κουρτίνες για να επενδύσεις έναν διάδρομο που οδηγεί σε ένα ιδιωτικό μπάνιο από την κρεβατοκάμαρά σου ή απλώς για να καλύψεις έναν απλό τοίχο αντί για να τον ντύσεις με ταπετσαρία. 

3. Ξύλο Καρυδιάς

Το ζεστό του χρώμα και οι σταθεροί κόκκοι του κάνουν αυτό το ξύλο κορυφαία επιλογή για τη νέα χρονιά. Στην κρεβατοκάμαρα μπορείς να ενσωματώσεις ένα υπέροχο ξύλινο κρεβάτι  με μια αντίστοιχη πολυθρόνα. 

4. Καμπυλωτά έπιπλα

Τα καμπυλωτά έπιπλα θα είναι τεράστια μόδα το 2023. Για παράδειγμα ένα ασύμμετρο κεφαλάρι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα δωμάτιο και να παίξει υπέροχα με σχήματα και υφές. Όχι μόνο στα αξεσουάρ και τα έπιπλα αλλά και στα υφάσματα, όσα σχέδια έχουν καμπυλωτές γραμμές είναι in fashion.

5.Τολμηρές ταπετσαρίες με σχέδια από τη φύση

Αγαπώ τον κόσμο των ταπετσαριών και φέτος αυτός ο κόσμος έρχεται να διευρύνει τα πλαίσιά του και να δώσει το στίγμα του σε κάθε σημείο του σπιτιού μας. Οι σχεδιαστές προβλέπουν πως τα τοπία και οι γραφικές αρχιτεκτονικές σκηνές θα κυριαρχήσουν

Αυτές οι σκηνές αποτυπωμένες στο χαρτί προορίζονται συχνά για μεγάλους τοίχους, επιφάνειες που μπορούν να αναδείξουν τα σχέδια, τα τοπία και να φέρουν τη φύση μέσα στο δωμάτιό μας. Η τάση για το 2023 είναι ξεκάθαρα γη και ουρανός και η κρεβατοκάμαρα οφείλει να αποπνέει όχι μόνο φωτεινότητα αλλά και χαρά, μια αίσθηση γαλήνης κι ευτυχίας που μόνο η φύση και το αρχιτεκτονικό θαύμα μπορεί να μας χαρίσει.

 

Πηγή: theissue.gr