Απομονώνοντάς το από το υπόλοιπο τοπίο, θαρρεί κανείς πως το συγκεκριμένο σπίτι δεν θα μπορούσε να εναρμονιστεί ποτέ μέσα σε αυτό το περιβάλλον. Κι όμως, κοιτάζοντάς στον χώρο, η οποιαδήποτε παραφωνία εξαλείφεται.

Χτισμένο σε μία καταπράσινη περιοχή της Ελβετίας, στην καρδιά ενός ανοιχτού, δυναμικού χώρου, η συγκεκριμένη κατοικία σε προδιαθέτει να εξερευνήσεις τους χώρους της και να βιώσεις την αλληλεπίδρασή της με τη φύση από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα περάσεις το κατώφλι και θα περπατήσεις από την κύρια είσοδο του σπιτιού προς την πρόσοψή του η οποία βλέπει στη λίμνη.

Το φυσικό φως, λούζει τους εσωτερικούς χώρους και συμπληρώνει την “ήσυχη” αισθητική, η οποία τονίζεται από την ύπαρξη της ξύλινης σκάλας που μοιάζει περισσότερο με γλυπτό, παρά με ξύλινη κατασκευή.

Οι δυναμικές εξωτερικές γραμμές από την άλλη, οδηγούν το βλέμμα προς το δάσος και συμβάλλουν στην εναρμόνιση της κατοικίας με το εξωτερικό περιβάλλον. Ο ειδικά διαμορφωμένος τοίχος, ο οποίος συνδυάζει το ξύλινο και το γυάλινο στοιχείο, καταλήγει στην οροφή δημιουργώντας την αίσθηση μιας προοδευτικής κίνησης, παράλληλης με το φυσικό ηλιακό φως και την απρόσκοπτη πανοραμική θέα του ουρανού και του δάσους.

Photos: via wafai.me