Marc Péridis, επικεφαλής του design hub «19 Greek Street», ανέλαβε τη διακόσμηση ενός εκ των 13 loft που αποτελούν τον μικρόκοσμο του «Saint Martins Lofts». Χτισμένο στην καρδιά του Soho –το πολιτισμικό σημείο αναφοράς του Λονδίνου– με θέα το ιστορικό κτήριο της Βουλής, το συγκρότημα αυτό αποτελεί πλέον ένα δείγμα του πολυδιάστατου κόσμου του design.

Η διακόσμηση του συγκεκριμένου loft πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη φιλοσοφία της ομάδας του «19 Greek Street», η οποία βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τόσο η προώθηση της βιωσιμότητας, όσο και της κοινωνικότητας σε συνάρτηση πάντα με την υψηλή ποιότητα και αισθητική. Σύμμαχός της, στοιχεία από το σύγχρονο design τα οποία αποκτούν άλλη διάσταση κάτω από το άπλετο φως, αλλά και το ύψος του χώρου, το οποίο οι ειδικοί κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο με δύο ξεχωριστούς τρόπους: Εύστοχες επιλογές φωτιστικών και μία υπέροχη βιβλιοθήκη, η οποία ξεκινάει από το δάπεδο και αγγίζει το ταβάνι. Όσο για την ξύλινη σκάλα της; Αυτή, κατά τη γνώμη μας, λειτουργεί περισσότερο ως διακοσμητικό στοιχείο, παρά σαν ένα πρακτικό κομμάτι της βιβλιοθήκης. Το λευκό χρώμα κυριαρχεί και συνδυάζεται τέλεια με τις γαλάζιες πινελιές σε κάποιους από τους τοίχους, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί σαν ένας απέραντος καμβάς για τους πίνακες ζωγραφικής και τα φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία –με τον δικό τους μοναδικό τρόπο– υποστηρίζουν το κομμάτι της «βιωσιμότητας» που αναφέραμε πιο πάνω. Οι γραμμές καθαρές, λιτές, αλλά «προσιτές» ακόμα και για κάποιον που δεν… πολυσυμπαθεί το συγκεκριμένο στιλ διακόσμησης. Προφανώς, ο Marc Péridis και η ομάδα του βρήκαν τον τέλειο τρόπο προκειμένου να συνδυάσουν όλα αυτά τα ξεχωριστά στοιχεία μεταξύ τους και να δημιουργήσουν έναν χώρο ο οποίος ξεκουράζει το σώμα και… το πνεύμα!

Ο ενιαίος χώρος «αποδομείται» με απόλυτη επιτυχία και μέσα σε αυτόν σχηματίζεται κάθε γωνιά ενός «κανονικού» σπιτιού – σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, χωλ, υπνοδωμάτια και φυσικά WC. Οι εσωτερικές σκάλες οριοθετούν τα επίπεδα, ενώ τα χρώματα τα ενοποιούν.  Στο σαλόνι, θαρρείς πως τα πράγματα είναι τοποθετημένα στη θέση τους με μαθηματική ακρίβεια. Μια γρήγορη ματιά στον χώρο σού δίνει την εντύπωση πως έχεις μπει σε ένα παιχνίδι γεωμετρικών σχημάτων τα οποία όμως εναλλάσσονται, δημιουργώντας μια «συνέχεια» στον χώρο. Η κουζίνα άνετη, λειτουργική σε μοντέρνα γραμμή «δένει» απόλυτα με το στιλ της τραπεζαρίας, η οποία όμως χαρακτηρίζεται από πιο… καμπυλόγραμμα στοιχεία. Όσο για τον ημιώροφο; Εκεί επικρατεί μια Zen ατμόσφαιρα, χάρη στις «ήσυχες» αποχρώσεις που έχουν επιλεγεί σε διαδρόμους και δωμάτια. Οι γραμμές κι εδώ λιτές, αφήνουν μια αίσθηση πολυτέλειας την οποία όταν τη βρεις, δεν θέλεις με τίποτα να τη χάσεις…

 

Photos: Jamie mcGreGor Smith