Πρόκειται για ένα διαμέρισμα που βρίσκετε στην περιοχή του Παπάγου. Τα χρώματα  που χρησιμοποίησαν τόσο ο αρχιτέκτονας όσο και οι ιδιοκτήτες κάνουν την αρχιτεκτονική να μοιάζει με παιχνίδι φαντασίας.

Το διαμέρισμα αποτελείται από δύο επίπεδα με εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα: 
το κάτω επίπεδο μοιάζει με μια μεγάλη, γαλάζια επιφάνεια πάνω στην οποία πλέουν μεγάλα έπιπλα που θυμίζουν πλωτές νησίδες. Εκεί αγκυρώνονται οι καθημερινές δραστηριότητες της οικογένειας.

Αντί για τον τυπικό διαχωρισμό των λειτουργιών σε κλειστά δωμάτια, οι χώροι είναι ευέλικτοι και κοιτά ο ένας τον άλλο. Το πάνω επίπεδο φιλοξενεί ένα πυκνό περιβάλλον με τα υπνοδωμάτια, μια γωνιά τηλεόρασης, ένα μικρό γραφείο και γωνιές για τις γάτες του σπιτιού. Αυτός ο όροφος έχει γήινη ατμόσφαιρα.

Όλα τα υπνοδωμάτια αποτελούνται από το συνδυασμό δύο χώρων και ενίοτε διαφορετικών επιπέδων ώστε να εξυπηρετούνται οι ποικίλες ανάγκες για κοινωνικοποίηση, αναψυχή αλλά και προσωπικού χώρου των ενοίκων. Οι κατασκευές των επίπλων, σχεδιασμένες με πολύ λεπτομέρεια, λειτουργούν σαν κάδρα μέσα στο χώρο: ντουλάπια, καθίσματα, η σκάλα, ράφια και τραπέζια αναμιγνύονται με κουρτίνες και άλλα στοιχεία, δημιουργώντας ένα είδος οπτικών φίλτρων.

Αυτά οριοθετηθούν τις λειτουργίες ενώ παράλληλα επιτρέπουν την οπτική επαφή, κάτι πολύ σημαντικό για την καθημερινή ζωή στο σπίτι και την επαφή των μελών της οικογένειας. Το σπίτι είναι πλούσιο σε πολύ έντονα γραφιστικά στοιχεία στις κατασκευές, τους τοίχους, τις πόρτες, τα μπάνια και το πάτωμα τα οποία τονίζουν σημεία και λεπτομέρειες.

Πολλά στοιχεία είναι εμπνευσμένα από τη νησιώτικη αρχιτεκτονική όπως το βοτσαλωτό δάπεδο, το χιώτικο μπάνιο ή η δαντελωτή γωνιά ύπνου της κόρης. Η πιο κεντρική κατασκευή είναι σίγουρα αυτή που περιέχει τη σκάλα, τα ντουλάπια της κουζίνας και του σαλονιού, μια λευκή βιτρίνα με γυάλινα ράφια, ένα μαυροπίνακα, ένα τριγωνικό παράθυρο, μια γλάστρα, και ένα ροζ ήλιο που μοιάζει να ανατέλλει προς τον πάνω όροφο.

Πηγή: travelstyle.gr