Τα αμέτρητα ξυλουργεία της γειτονιάς του Oshiage στο Τόκιο, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Ιάπωνα starchitect, ο οποίος διοχέτευσε όλες αυτές τις εικόνες στη δημιουργία ενός ξενοδοχείου διαφορετικού από τα άλλα.

Αυτό, δεν είναι άλλο από το One@Tokyo. Σήμα κατατεθέν του; Η ιδιαίτερη ξύλινη πρόσοψή του η οποία αναλαμβάνει να “μεταφέρει” τους επισκέπτες σε αυτά ακριβώς τα παλιά, παραδοσιακά ξυλουργεία. Με αυτό τον τρόπο, ο Kengo Kuma και οι συνεργάτες του, κατάφεραν να αναδείξουν την ξεχωριστή ιστορία της περιοχής παντρεύοντάς τη με το απόλυτα σύγχρονο τοπίο. Στόχος τους; Να συμβάλλουν στη συνύπαρξη του παλιού και του νέου στοιχείου (τα οποία συναντά κανείς στην περιοχή), αναδεικνύοντας τα όμορφα στοιχεία του καθενός. 

 

Για να το πετύχουν αυτό, κατέφυγαν στη χρήση δύο βασικών υλικών: στο τσιμέντο και το ξύλο. Η ψυχρότητα του ενός, ζεστάθηκε από τη συνύπαρξή του με το άλλο. Τον συνδυασμό αυτό, τον συναντάμε σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς; Μα, φυσικά, το απίστευτο lobby με το εντυπωσιακό μπαρ το οποίο έχει έκταση αρκετές δεκάδες μέτρα και στην ουσία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του χώρου υποδοχής και του restaurant-μπαρ.

 

Photos: onetokyo.com