Στον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando ανέθεσε την κατασκευή του διάσημου ράντσου του ο Tom Ford (ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ψάχνει αγοραστές για το συγκεκριμένο σπίτι).

Προφανώς, είχε στο μυαλό του κάτι εντελώς διαφορετικό από την κλασική έννοια του “ράντσου” και -όπως όλα δείχνουν- ο ταλαντούχος αρχιτέκτονας κατάφερε να μετατρέψει τη φαντασία του πελάτη του σε πραγματικότητα. Το εκπληκτικό κτήριο βρίσκεται στην περιοχή Santa Fe στο Μεξικό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι θυμίζει περισσότερο παλάτι, παρά μεξικάνικο ράντσο. Κι ενώ κανείς θα περίμενε να δείχνει παράταιρο με το τοπίο που το περιβάλει, ο Ando -με έναν μαγικό τρόπο- κατάφερε να εναρμονίσει απόλυτα τους γεωμετρικούς όγκους του οικοδομήματος με το φυσικό τοπίο.

Μάλιστα, για να το πετύχει, δανείστηκε και κάποια στοιχεία από την αρχιτεκτονική της γενέτειράς του, η οποία δεν είναι άλλη από την Οσάκα. Ποια ήταν αυτά; Μα, φυσικά, οι παραδοσιακοί κήποι, οι οποίοι παντρεύουν περίτεχνα την ιαπωνική αισθητική με την αυστηρότητα της μεξικάνικης γης.

 

Photos: dezeen.com