Ο Βρετανός αρχιτέκτονας Norman Foster επιλέχθηκε για να μετατρέψει ένα πρώην παλάτι στη Μαδρίτη σε επέκταση του περίφημου, μουσείο Πράδο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και κατέχει μία από τις πιο σημαντικές συλλογές ζωγραφικής του κόσμου.

Ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας συνεργάζεται  με τον Carlos Rubio Carvajal, ένα Ισπανό αρχιτέκτονα για να ανακαινίσουν το «Ηall of Realms» που κάποτε αποτελούσε μέρος του παλατιού Buen Retiro και χτίστηκε επί βασιλείας του Φίλιππου IV. Η αίθουσα χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και ήταν μέρος μιας δευτερεύουσας κατοικίας στην οποία ο βασιλιάς φιλοξενούσε ξένους πρεσβευτές.

Το πρότζεκτ έχει στόχο να δώσει στο Πράδο περισσότερο εκθεσιακό χώρο και θα είναι η δεύτερη μεγάλη επέκταση που γίνεται στην ιστορία λειτουργίας του μουσείου.

Μερικοί από τους γύρω δρόμους θα πρέπει επίσης να μετατραπούν σε πεζοδρόμους καθώς το Μουσείο θα ενωθεί με το πάρκο Retiro στην καρδιά της Μαδρίτης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 16 μήνες και θα αρχίσουν το 2018. Το νέο κτίριο θα έχει περίπου 61.500 τετραγωνικά πόδια διαθέσιμου χώρου, εκ των οποίων περίπου 27.000 τετραγωνικά πόδια θα χρησιμοποιηθούν ως χώρος έκθεσης για τα έργα.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός μεγάλου αίθριου στη είσοδο. Η διοίκηση του μουσείου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ότι δεν είχε ακόμη αποφασίσει για το ποια θα είναι τα έργα που θα φιλοξενηθούν αν και το πιθανότερο είναι πως η επέκταση θα γίνει η στέγη για την μπαρόκ συλλογή του.

Πηγή: supercurioso.com/curiosidades-del-museo-del-prado/