Το Kew Residence βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης, με θέα προς τον ποταμό Yarra, και είναι το σπίτι του αρχιτέκτονα John Wardle. Σχεδιασμένο από τον ίδιο, με τρόπο που ενώνει την τέχνη, το design και τη χειροτεχνία, τόσο η αρχιτεκτονική όσο και ο εσωτερικός σχεδιασμός του είναι περίπλοκα λεπτομερείς, με έμφαση στην ποιότητα των υλικών.

Το σπίτι είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να φαίνεται ως μέρος του φυσικού τοπίου, με τρόπο που αντανακλά τον σεβασμό προς τη φύση, που είναι εγγενής στον ιαπωνικό σχεδιασμό.

Τα γλυπτικά χαρακτηριστικά έχουν την ίδια βαρύτητα με τα λειτουργικά στοιχεία. Το σπίτι επιδεικνύει την αγάπη του John Wardle για τις προσωπικές ιστορίες που εμπεριέχονται στο design, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα τραπέζι που αφηγείται την ιστορία ενός δίσκου τσαγιού που ο αρχιτέκτονας αγόρασε ως φοιτητής.

Όπως συμβαίνει συχνά με το σπίτι ενός αρχιτέκτονα, κάθε λεπτομέρεια του έχει μελετηθεί προσεκτικά, ενώ το παιχνίδι του φωτός και τα αισθητικά αποτελέσματα του φαίνεται να έχουν προτεραιότητα.

Πηγή: The Local Project