Βρίσκεται έξω από την πόλη Da Nang στο Βιετνάμ και ο κόσμος συρρέει για να την θαυμάσει, να περπατήσει πάνω της και να βγάλει μαγευτικές φωτογραφίες.

Η γέφυρα βρίσκεται στα 1.400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πάνω από τους λόφους Ba Na, προσφέροντας παράλληλα και υπέροχη θέα της περιοχής.Το χρυσό μονοπάτι της είναι στολισμένο σε όλο το μήκος του από πανέμορφα μωβ χρυσάνθεμα lobelia. Και αν και αυτά τα χαρακτηριστικά την καθιστούν ήδη μια όμορφη διαδρομή 150 μέτρων, τα δύο γιγάντια χέρια είναι αυτά που τραβούν την προσοχή και μαγεύουν τον επισκέπτη.
 
Το σχέδιο για τη γέφυρα προέρχεται από την εταιρία TA Landscape Architecture και αν και τα χέρια φαίνεται πως είναι σκαλισμένα πάνω σε δύο τεράστιους πέτρινους βράχους, αυτό δεν ισχύει.

Οι δημιουργοί περιγράφουν ότι αρχικά σχεδίασαν το σκελετό των χεριών και τον κάλυψαν με δομικά πλέγματα από χάλυβα. Στο τέλος, κάλυψαν με υαλοβάμβακα. Το σύνολο της κατασκευής της γέφυρας διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο.Η “Χρυσή Γέφυρα όπως την αποκαλούν τόσο οι ταξιδιώτες αλλά και οι ντόπιοι  έχει σχήμα φιδιού και είναι τόσο λεπτή που τρομάζει και τον πιο ατρόμητο οταν την διασχύσει.

Πηγή φώτο:cnn.gr,athensvoice.gr