Οι ιδιοκτήτες αγόρασαν το κτίσμα και με τη βοήθεια της Μαρίας Δημητριάδη, λάτρη επίσης της τέχνης και συλλέκτη, σχεδίασαν και ολοκλήρωσαν την κατασκευή της κατοικίας ως έναν ανοιχτό, «εκθεσιακό χώρο» για τη σύγχρονη τέχνη.

Η κατοικία αποτελείται από δύο κτίρια. Στο κεντρικό κτίριο η είσοδος, στο ισόγειο, ανοίγει σε έναν ενιαίο χώρο με κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι με μεγάλο μεταλλικό καναπέ του γλύπτη Bernar Venet και ένα γλυπτό του Αμερικάνου καλλιτέχνη Frank Stella.

Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια των καλεσμένων με θέα στην πισίνα και τη θάλασσα.

Έργα τέχνης, σχέδια και αντικείμενα φημισμένων καλλιτεχνών εκτίθενται σε όλους τους χώρους της κατοικίας και ενισχύουν το καλλιτεχνικό πνεύμα των ιδιοκτητών. Τα παράθυρα του σαλονιού ανοίγουν σε μια υπαίθρια τραπεζαρία που σκιάζεται από πέργκολα και στην εκτεταμένη μαρμάρινη βεράντα που αγκαλιάζει την πισίνα, στην οποία δεσπόζει ένα σιντριβάνι του Έλληνα καλλιτέχνη Νάκη Ταστσιόγλου. Δύο μεταλλικά γλυπτά μεγάλης κλίμακας, ένα από χάλυβα του Bernar Venet καθώς και ένα του Τάκη, το οποίο απεικονίζει ένα μπουκέτο, κοσμούν τη βεράντα.Δίπλα στην πισίνα ένας μεγάλος χτιστός καναπές με θέα τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα, χρησιμεύει ως σημείο χαλάρωσης.

Κοντά στην κυρίως κατοικία το δεύτερο κτίριο φιλοξενεί περαιτέρω δωμάτια για επισκέπτες, ένα διαμέρισμα προσωπικού, καθώς και ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο.

Στον περιβάλλοντα χώρο ανάμεσα από τα δύο ένα ελληνικό θέατρο, με θέα στη θάλασσα, “υποδέχεται” μουσικούς, ηθοποιούς και χορευτές.