Λίγες τοποθεσίες είναι τόσο απομακρυσμένες όσο αυτό το μικρό νησί στη Βραζιλία, οπότε οι συνθήκες για να σχεδιάσεις και στη συνέχεια να κατασκευάσεις ένα κτίριο εκεί είναι εκ των πραγμάτων αντίξοες. Όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η κατοικία αυτή είναι σίγουρα αυτό που θα χαρακτήριζε κανείς «επίγειος παράδεισος»

Το «AB House», όπως το ονόμασαν οι αρχιτέκτονες, χτίστηκε ανάμεσα σε μια συστάδα δέντρων και τη θάλασσα, διαχωρίζοντας τα δύο φυσικά περιβάλλοντα με το συμμετρικά ορθογώνιο σχήμα του.

Πρόκειται για ένα διώροφο σπίτι με εκπληκτική θέα, που ωστόσο για να ολοκληρωθεί το κόστος ήταν μεγάλο: το φυσικό περιβάλλον περιόριζε την εγγύτητά του στη θάλασσα, το ύψος του, τη μέγιστη χωρητικότητα αλλά και τον βαθμό των αλλαγών που θα μπορούσαν να γίνουν.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται και από τους δύο ορόφους και ο καθένας τους διαθέτει διαφορετικούς χώρους.

Ο κάτω όροφος, για παράδειγμα, περιλαμβάνει τους χώρους που προορίζονται για “socializing”, καθώς είναι πιο κοντά στη θάλασσα και έχουν καλύτερη θέα, διαθέτοντας τοίχους από γυαλί και συρόμενες πόρτες.

Στον επάνω όροφο υπάρχουν οι πιο ιδιωτικοί χώροι και αυτό το τμήμα του σπιτιού είναι πιο κοντά στην πλαγιά. Από εκεί, η θέα είναι εκπληκτική και επιτυγχάνεται μέσω τεράστιων παραθύρων. Οι διαφανείς προσόψεις εξασφαλίζουν άλλωστε μια πιο στενή διάδραση ανάμεσα στο σπίτι και το εξωτερικό περιβάλλον.

Γενικά το σπίτι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως μέταλλο, ξύλο και γυαλί. Όλα τα υλικά επιλέχθηκαν λόγω του χαμηλού κόστους τους, δεδομένης της τοποθεσίας και της δυσκολίας μεταφοράς τους εκεί. Επίσης έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης, κάτι μακροπρόθεσμα χρήσιμο.

Οι φωτογραφίες επιλέχθηκαν από το checkincyprus.gr