Το νέο μουσείο επιστημών της Κίνας που θυμίζει βότσαλο θα έχει έκταση 125.000 τετραγωνικά μέτρα και θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό δημόσιων χώρων, γκαλερί και εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων. Έχει σχεδιαστεί από το γραφείο Zaha Hadid Architects ως ορόσημο για τη νέα Guangming Science City της Σεντσέν – ένα γενικό σχέδιο που αποσκοπεί στην ανάδειξη της πόλης σε κόμβο καινοτομίας. «Το μουσείο θα είναι ένας βασικός προορισμός για να μάθουμε και να εξερευνήσουμε τη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας και να κατανοήσουμε τον αντίκτυπό τους στη ζωή και το μέλλον μας» εξήγησε το γραφείο. «Σε σύνδεση με πανεπιστήμια, σχολεία και κέντρα καινοτομίας σε ολόκληρη την Κίνα, το μουσείο θα αποτελέσει ορόσημο για την περιοχή και θα αναδείξει και θα ενισχύσει την παγκόσμια θέση της Σεντσέν ως κορυφαίου κέντρου καινοτομίας και τεχνολογίας».
Το εσωτερικό του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας θα έχει σχήμα U που θα βρίσκεται γύρω από το τεράστιο αίθριο στο κέντρο του. Το σχέδιο αντικατοπτρίζεται εξωτερικά στη λεία μορφή του κτιρίου που θυμίζει βότσαλο και χωρίζεται σε μια σειρά από βεράντες, πλαισιώνοντας έναν μεγάλο γυάλινο τοίχο. Αυτός ο τοίχος είναι η είσοδος του μουσείου και οδηγεί στο αίθριο.
Οι βεράντες και ο γυάλινος τοίχος έχουν τοποθετηθεί στα δυτικά της τοποθεσίας, προσφέροντας θέα στο διπλανό πάρκο. Μεγάλες γυάλινες επιφάνειες θα τοποθετηθούν επίσης κατά μήκος του μουσείου για να προσφέρουν στους περαστικούς τη δυνατότητα να βλέπουν στο εσωτερικό. Μόλις ολοκληρωθεί, πολλές από τις γκαλερί του μουσείου θα χρησιμοποιηθούν για μόνιμες εκθέσεις, ενώ άλλες θα σχεδιαστούν ώστε να προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε απαίτηση. Αυτό το στοιχείο θα διασφαλίσει τη μακροζωία του μουσείου και θα του επιτρέψει να φιλοξενήσει μια ποικιλία διαφορετικών εκθέσεων, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν «μια πλούσια εμπειρία κάθε φορά που το επισκέπτονται».