Τα πλαστικά μπουκάλια συνήθως αποτελούν ένα οικολογικό πρόβλημα. Μέχρι τουλάχιστον να τα μετατρέψεις σε ευκαιρία. Ή τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν οι αρχιτέκτονες στην Ταϊπέι, όπου δημιουργήθηκε το EcoARK.

Ένα τεράστιο περίπτερο χτισμένο από 1,5 εκατ.ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια μπήκαν στη διαδικασία του λιωσίματος και μεταμορφώθηκαν σε σφαιρίδια, τα οποία τοποθετήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο όπως τα LEGO

Και κατασκευασμένο με τρόπο ώστε “υπόσχεται” αντίσταση σε όλα τα φυσικά φαινόμενα, από φωτιές μέχρι σεισμούς. Το κτήριο, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Arthur Huang, έχει ύψος εννέα ορόφων, στοίχισε 3 εκατ. δολάρια, χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια.Η διαφάνεια των polli-bricks επιτρέπει στο φυσικό φως να φωτίζει το εσωτερικό κατά τη διάρκεια της μέρας και τα ηλιακά και αιολικά συστήματα παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την τροφοδοσία 40.000 LED που φωτίζουν το κτήριο τη νύχτα.

Κατασκευάστηκε ως εκθεσιακό κέντρο για την κάλυψη των αναγκών της 2010 Taipei International Flora Expo, αλλά μέχρι σήμερα, 12 χρόνια μετά,  εκπέμπει το δικό του μήνυμα.

Παρότι η Ταϊβάν έχει ένα από τα πιο αξιόλογα προγράμματα ανακύκλωσης στον κόσμο, δεν παύει να χρησιμοποιεί πάρα πολλά πλαστικά μπουκάλια. Προκειμένου λοιπόν να αυξήσει την ενημέρωση για τα πλαστικά απόβλητα και τις επιπτώσεις τους της μη ορθής χρήσης τους στο περιβάλλον (ή ενδεχομένως προτείνοντας μια νέα χρήση του πλαστικού), ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς προϊόντων … PET στον κόσμο, ανέθεσε στον Huang την κατασκευή του EcoARK.