Οι παράγοντες για τη διαμόρφωση μιας όμορφης κατοικίας είναι σίγουρα πολλοί και αδιαμφισβήτητα το κομμάτι της διακόσμησης, κατέχει επάξια μία από τις πρώτες θέσεις. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο home deco, αφού ακόμα κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε δραστικές αλλαγές στο σπίτι μας, μπορούμε να του δώσουμε μια νέα ταυτότητα μέσα από τις προσωπικές μας πινελιές. Ποια είναι, όμως, η νέα τάση στη διακόσμηση και με ποιες μικρές προσθήκες μπορείς να ανανεώσεις τους δικούς σου χώρους;

Organic modern style: Η νέα τάση στη διακόσμηση που έχει γίνει viral

Φαντάσου ένα στυλ που συνδυάζει απαλούς και λευκούς τόνους και καθαρές γραμμές με φυσικές υφές και ουδέτερα χρώματα. Το organic modern style πετυχαίνει ακριβώς αυτή την τάση, εισάγοντας στοιχεία εμπνευσμένα από τη φύση, βιώσιμα υφάσματα και ουδέτερους τόνους σε έναν μινιμαλιστικό, μοντέρνο χώρο για έναν αβίαστο και άνετο αλλά εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Σκοπός αυτού του συνδυασμού είναι να δημιουργηθούν άνετοι και φιλικοί χώροι.

Πώς να αποτυπώσεις στην πράξη το νέο αυτό home decor

Ακολούθησε μια μινιμαλιστική προσέγγιση

Ο μινιμαλισμός ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξαλείψουν ό,τι δεν είναι απαραίτητο στις ζωές τους για να κάνουν χώρο στα πιο σημαντικά στοιχεία.

Η minimal διακόσμηση χαρακτηρίζεται από ποιοτικά σχέδια, καθώς υπάρχουν λίγα αντικείμενα στο δωμάτιο για να τραβήξουν το μάτι. Κάθε κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο. Για να διατηρείται η ηρεμία στο χώρο πρέπει να επικρατούν ουδέτερες αποχρώσεις. Δώσε έμφαση στις υφές και ενσωμάτωσε φυτά στο δωμάτιο.

Δείτε το προφίλ εδώ: www.instagram.com

Κάνε την αρχή με μια ουδέτερη, φυσική και διακριτική παλέτα χρωμάτων

Πολλά οργανικά σχέδια εμπνευσμένα από μοντέρνα υλικά ξεκινούν με λευκούς ή ουδέτερους τόνους στους τοίχους για μια φωτεινή βάση. Άλλοι κλίνουν στη χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύλο ή ο ασβεστόλιθος στην αρχιτεκτονική για να δημιουργήσουν μια καλά ισορροπημένη παλέτα φυσικών αποχρώσεων πάνω στην οποία μπορείς να προσθέσεις αργότερα προσωπικά αντικείμενα ή έργα τέχνης.

Επίλεξε κομμάτια και αξεσουάρ που χρησιμοποιούν φυσικά υλικά

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να δώσεις περισσότερο ενδιαφέρον και ζωντάνια είναι να εισάγεις στον χώρο σου χειροποίητα κομμάτια από τους αγαπημένους τεχνίτες. Επίλεξε αντικείμενα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως πέτρα, ξύλο ή πηλό και αγκάλιασε τα τέλεια ελαττώματα τους, δημιουργώντας μια γήινη αίσθηση.

Δείτε το προφίλ εδώ: www.instagram.com

Όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φωτισμό

Όσο περισσότερο φυσικό φως υπάρχει, τόσο πιο φρέσκο και λαμπερό θα νιώθεις τον χώρο στον οποίο βρίσκεσαι. Αν ωστόσο το σπίτι σου δεν φημίζεται για το φυσικό του φως και σου αρέσουν τα ιδιαίτερα διακοσμητικά, τα εκκεντρικά αντικείμενα και γενικότερα τα περίτεχνα πράγματα, επίλεξε φωτιστικά από ξύλο και σχοινί και πλαισίωσέ τα με θερμό φωτισμό.

Αγκάλιασε την ομορφιά των φυσικών υφών

Χαλιά, μαξιλάρια, ριχτάρια, ταπετσαρίες, βάζα, ακόμη και φωτιστικά και ζαρντινιέρες – υπάρχουν αμέτρητα αξεσουάρ από φυσικά υλικά που μπορείς να επιλέξεις για να προσθέσεις βάθος και να ενθαρρύνεις την κίνηση των ματιών σε όλο το χώρο του σπιτιού.

Η προσθήκη ενός οργανικού βάζου, για παράδειγμα, ή ένα μοναδικό κρεμαστό φωτιστικό για αντίθεση μπορεί να δημιουργήσει μια οικεία αίσθηση στους χώρους.

Πηγή: ipop.gr