Ως γνωστόν, το βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας μένει στο Buckingham Palace. Τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πού μένουν; Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι κατοικούν όλοι μαζί στο -κατά τ’ άλλα- ευρύχωρο παλάτι; Ναι, θα μπορούσαν, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κάστρα, παλάτια, βασιλικές επαύλεις… Η λέξη “σπίτι”, αποκτά άλλη διάσταση όταν αναφερόμαστε στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Λοιπόν, τι λέτε; Πάμε να δούμε τις κατοικίες που φιλοξενούν τη βασίλισσα, αλλά και τους υπόλοιπους γαλαζοαίματους; 

Βασίλισσα και Δούκας του Εδιμβούργου

Το Buckingham Palace, αποτελεί τόσο τη μόνιμη κατοικία του βασιλικού ζεύγους, όσο και τον χώρο εργασίας της βασίλισσας Ελισσάβετ. Εκεί περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, ωστόσο, δεν παραλείπουν να κάνουν συχνές επισκέψεις (συνήθως τα Σαββατοκύριακα) στο Windsor Castle, ενώ από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο διαμένουν στο Balmoral Castle στη Σκοτία. Όσο για τα Χριστούγεννα; Αυτά, τα περνούν στο Sandringham House στο Norfolk!

Πρίγκηπας Κάρολος και Καμίλλα, Δούκισσα της Κορνουάλης

Το 2003, ο Πρίγκηπας Κάρολος… έχρισε το Clarence House, ως μόνιμη κατοικία του στο Λονδίνο! Εκεί, διέμενε η μητέρα της βασίλισσας Ελισσάβετ (δηλαδή, η γιαγιά του) από το 1953 μέχρι τον θάνατό της, το 2002. Η Καμίλλα, ανέλαβε την επίβλεψη της ανακαίνισης και μετακόμισε εκεί μαζί με τον σύζυγό της  μετά τον γάμο τους. Στο ίδιο σπίτι έμεναν για ένα διάστημα οι πρίγκηπες Γουίλιαμ και Χάρυ (πριν μετακομίσουν εκεί ο Κάρολος και η Καμίλλα), ως εργένηδες προτού ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους με τις συζύγους τους.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ

Από τα μέσα του 2017, το Διαμέρισμα 1A στο Kensington Palace αποτελεί την επίσημη κατοικία των Γουίλιαμ και Κέιτ. Εκεί, μένουν μαζί με τα παιδιά τους, ενώ προτού γίνουν γονείς, περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο Anmer Hall στο Norfolk στην κατοικία της Βασίλισσας στο Sandringham.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ

Ο πρίγκηπας Χάρυ μετακόμισε στο Nottingham Cottage (το οποίο βρίσκεται στο Kensington Palace) το 2013 και η Μέγκαν Μάρκλ τον ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων τους το 2017. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κτίσμα, το οποίο, όμως, διαθέτει μόλις δύο υπνοδωμάτια! Μάλιστα, εξαιτίας του… περιορισμένου χώρου του, φήμες λένε ότι το ζεύγος θα μεταφερθεί σε ένα από τα κεντρικά διαμερίσματα του Kensington Palace, μόλις έρθει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

 

ΠηγήHarper’s BAZAAR US