Ο νομαδικός τρόπος ζωής, έχει αναμφίβολα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί νέοι designers και αρχιτέκτονες αντιλαμβάνονται την κατοικία του… μέλλοντος. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Ora Ito, ένας ταλαντούχος designer ο οποίος μας συστήνει τη νέα διάσταση του ξενοδοχείου και των… containers. Πώς το κάνει; Απλά μετατρέποντας τα τελευταία σε κινητούς βιώσιμους χώρους που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν και να… ανασυγκροτηθούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Οι «flying nests» (ιπτάμενες φωλιές) του Ito κρύβουν μία συγκεκριμένη φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία τους. Αυτή δεν είναι άλλη από το σχέδιο ενός σωστά δομημένου και οργανωμένου ξενοδοχειακού δωματίου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων – από φεστιβάλ μουσικής μέχρι επαγγελματικές συναντήσεις. Κάθε container, περιλαμβάνει καθιστικό, υπνοδωμάτιο και ιδιωτικό μπάνιο, τα οποία έχουν προσαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία μέσα στα (μόλις) 12 τετραγωνικά μέτρα του. Στο υπνοδωμάτιο, δεσπόζει και ένα μεγάλο παράθυρο το οποίο προσθέτει επιπλέον πόντους στη… διακόσμηση του χώρου – ιδίως αν το container βρίσκεται σε ένα… ειδυλλιακό μέρος. 

Κάθε μονάδα, είναι διατεταγμένη σε μικρά «νησάκια» και αποτελείται από έξι containers τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με διαδρόμους και βεράντες διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεπίδραση μεταξύ των επισκεπτών. Κατασκευασμένα από διαπιστευμένη ξυλεία (φιλική προς το περιβάλλον), μπορούν να μεταφερθούν οπουδήποτε και να προσφέρουν μία συναρπαστική εμπειρία σε όποιον τα επιλέξει για τη διαμονή του.

 

Photos: designboom.com