Τι και αν στην Ελλάδα γνωρίζουμε το Μέγαρο Μαξίμου σαν κατοικία του εκάστοτε Πρωθυπουργού πάμε να δούμε τις εντυπωσιακές κατοικίες των αρχηγών κρατών σε όλο το κόσμο.

Κάθε κράτος έχει τον αρχηγό της κι αυτός με την σειρά του μια επίσημη κατοικία – επιλέξαμε τις πλέον πολυτελείς ανά τον κόσμο και σας τις παρουσιάζουμε.

1. Το ανάκτορο του προέδρου της Τουρκίας στην ‘Άγκυρα.

2. Η Ινδική Προεδρική Κατοικία ολοκληρώθηκε το 1929 οι διάδρομοι του έχουν μήκους 17,7 χιλιομέτρων, 340 δωμάτια και 37 συντριβάνια.

3. Ο Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον στεγάζει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και αποτελεί τη μοναδική ιδιωτική κατοικία αρχηγού κράτους που είναι επισκέψιμη δωρεάν.

4. Η πιο σύγχρονη προεδρική κατοικία είναι το Palácio da Alvorada στην Μπραζίλια της Βραζιλίας. Σχεδιάστηκε από τον Oscar Niemeyer, εγκαινιάστηκε το 1958 και ανακαινίστηκε το 2010.

5. Το προεδρικό ανάκτορο στο Βίλνιους της Λιθουανίας είναι αρχιτεκτόνημα του 14ου αιώνα ενώ στο παρελθόν υπήρξε κατοικία του Τσάρου Αλεξάνδρου και του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

6. Το προεδρικού ανακτόρου στο Αμπου Ντάμπι.

7. Το Κάστρο της Πράγας είναι επίσημη κατοικία του προέδρου της Τσεχίας ανεγέρθηκε το 870 μ.Χ. και είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

8. Το Προεδρικό Παλάτι στο Ντουσάνμπε του Τατζικιστάν.

9. Στο Μπουένος Άιρες η Casa Rosada ή αλλιώς Ρόδινος Οίκος, αποτελεί την κατοικία και γραφείο του προέδρου της Αργεντινής

10. Το Palazzo del Quirinale στη Ρώμη είναι μόνο μία από τις τρεις επίσημες κατοικίες του προέδρου της Ιταλίας.