Πρόκειται για ένα σπίτι το οποίο βρισκόταν μπροστά από την εποχή του, όσον αφορά το design του. Η συγκεκριμένη κατοικία, η οποία βρίσκεται στο Palm Springs, πωλείται σχεδόν στη μισή από την αρχική τιμή της, η οποία άγγιζε τα 9.5 εκατομμύρια δολάρια. Τι το ξεχωριστό έχει; Εκεί, πέρασαν τον μήνα του μέλιτος ο Elvis Presley με τη σύζυγό του Priscilla.

Η συγκεκριμένη κατοικία, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα William Krisel, ακόμα και σήμερα -σχεδόν 55 χρόνια μετά- μοιάζει σαν να έχει έρθει από… το μέλλον! Εκτός από το καθιστικό και την κουζίνα, διαθέτει -επίσης- πέντε υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια. Εκτείνεται σε 464 τ.μ. και αποτελείται από τέσσερα “πέταλα”, τα οποία θυμίζουν πόρτες και διασταυρώνονται  μεταξύ τους. Όσο για τα παράθυρα; Αποτελούν ένα από τα δυνατά σημεία του σπιτιού, μια και ξεκινούν από το δάπεδο και φτάνουν μέχρι την κορυφή του, επιτρέποντας στο φως της ημέρας να πλημμυρίσει τον χώρο.

Άλλα σημεία τα οποία αξίζει να αναφέρουμε; Οι πέτρινοι τοίχοι και οι κρεμαστοί αεραγωγοί. Το απέραντο καθιστικό το οποίο καταλήγει σε μία επίσης απέραντη αυλή στην οποία δεσπόζει η πισίνα. Η διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, η οποία διαθέτει όλες τις ανέσεις και αναμφίβολα έχει συνέβαλε κι αυτή στο να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη κατοικία ως το “Σπίτι του Αύριο” (“House of Tomorrow”) από το περιοδικό “Look”, το 1962.

 

Photos: scmp.com