Ένα θέατρο διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα αποφάσισαν να δημιουργήσουν στην Κίνα οι υπεύθυνοι του λονδρέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου Steven Chilton Architects. Αυτό, δεν είναι άλλο από το Wuxi Taihu Show Theatre το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι εμπνευσμένο από το μεγαλύτερο δάσος μπαμπού (το γνωστό Sea of Bamboo Park) που μπορεί κανείς να συναντήσει στο Yixing. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κτήριο, το οποίο μοιάζει ξένο ανάμεσα στα υπόλοιπα κτήρια που συναντάει κανείς στην περιοχή και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Taihu στην επαρχία Jiangsu.

Η κατασκευή του κτηρίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019, ακολουθεί την τυπολογία των μπαμπού και αποτελείται από τρία μέρη: Τις πελώριες κολώνες οι οποίες παραπέμπουν στα μπαμπού, μία αξιοθαύμαστη κυκλική πέργολα κάτω από την οποία βρίσκονται οι κολώνες και το κυρίως κτήριο (το θέατρο δηλαδή) το οποίο βρίσκεται κρυμμένο πίσω από τις κολώνες που δημιουργούν την αίσθηση συστάδων μπαμπού.

«Τη νύχτα, το κτήριο φωτίζεται από κάτω προς τα πάνω και μετατρέπεται σε αιθέριο φάρο, ο οποίος αναβοσβήνει μέσα στο δάσος από τις συστάδες των μπαμπού, προσελκύοντας πάνω του τα βλέμματα και την προσοχή των περαστικών από τη λίμνη, αλλά και από ολόκληρη τη γύρω περιοχή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του μέσα από την ιστοσελίδα τους.  

 

Photos: via sca.design