Γυρίζουμε πίσω τον χρόνο και πηγαίνουμε στο 2011. Την εποχή που η Jennifer Aniston και ο Justin Theroux ήθελαν να βρουν μία κατοικία στην οποία θα ξεκινούσαν την κοινή ζωή τους. Μόλις πέρασαν την πόρτα της συγκεκριμένης κατοικίας (η οποία χτίστηκε το 1965), ένιωσαν πως αυτός ήταν ο χώρος που αναζητούσαν. Ο χώρος στον οποίο θα μπορούσαν να δώσουν ακριβώς την αισθητική που ήθελαν.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η διάσημη ηθοποιός, προχώρησε στην αγορά και την ανακαίνιση της κατοικίας την οποία ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Frederick Fisher. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο περιοδικό Architectural Digest, το αποτέλεσμα της ανακαίνισης εξελίχθηκε σε κάτι ακόμα πιο όμορφο από αυτό που είχε στο μυαλό της. Μαζί με τον Theroux και με την καθοδήγηση του interior designer Stephen Shadley, αξιοποίησαν στο έπακρο τους χώρους του σπιτιού και εκμεταλλεύτηκαν κάθε γωνιά του.

Το ξύλο, η πέτρα, αλλά και ο μπρούτζος, ήταν κάποια από τα υλικά που επιστρατεύτηκαν προκειμένου να αποκτήσει ουσία και βάθος η εσωτερική διακόσμηση.

Με έναν μαγικό τρόπο κατάφεραν να συνδυάσουν τα μεσαιωνικά έπιπλα με τα γιαπωνέζικα παραβάν και την τσιμεντοκονία η οποία κάλυψε το δάπεδο. Όσο για το επιβλητικό γραφείο; “Όταν βρίσκομαι εκεί, νιώθω απίστευτα δυνατή – ίσως γι’ αυτό δεν κάθομαι σχεδόν ποτέ”, λέει χαρακτηριστικά η Άνιστον, η οποία δηλώνει φαν των πιο… cozy καταστάσεων. “Ο παλιός κόσμος συναντάει τον νέο κόσμο”, αναφέρει προσπαθώντας να βοηθήσει του αναγνώστες να αποκωδικοποιήσουν την αισθητική που κυριαρχεί στον χώρο. Οι ζωγραφισμένες στο χέρι ταπετσαρίες, τα ολομέταξα χαλιά και οι εξπρεσιονιστικοί πίνακες στους τοίχους συνθέτουν ένα απίστευτα ενδιαφέρον σκηνικό.  Ένα σκηνικό το οποίο δεν περιορίζεται στο εσωτερικό του σπιτιού.

Βλέπετε, ο εξωτερικός χώρος είναι εξίσου υπέροχος. Αποτελείται από επιμέρους χώρους, ανοιχτά δωμάτια, βεράντες και pocket gardens εμπνευσμένους από την Άπω Ανατολή. Και σκεφτεί κανείς ότι παλιά εκεί εκτεινόταν ένας απέραντος αμπελώνας… Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν υπάρχει όραμα, όρεξη και οι κατάλληλοι επαγγελματίες που θα αφουγκραστούν όχι μόνο τις ανάγκες, αλλά και τις επιθυμίες σου, μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου παράδεισο στη γη!

Photos: architecturaldigest.com