Πρόκειται για μία τάση η οποία έχει ήδη αρχίσει να μας απασχολεί και -όπως όλα δείχνουν- θα συνεχίσει να το κάνει για ακόμα μία χρονιά. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή στον σύγχρονο σχεδιασμό κατοικιών η οποία έχει να κάνει με τον “ολοκληρωμένο χώρο διαβίωσης”:
Αυτός, δεν είναι άλλος από τον χώρο της κουζίνας και του καθιστικού ο οποίος γίνεται ένα και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προετοιμάσουν το φαγητό τους ενώ κοινωνικοποιούνται. Η ανοιχτή κουζίνα, λοιπόν, η οποία καταργεί τα… σύνορα με την τραπεζαρία και το καθιστικό και δημιουργεί τις λεγόμενες “ζωντανές ζώνες”, αποτελεί το νέο “must” όσον αφορά τη δυναμική της σύγχρονης ζωής. Η κοινωνικοποίηση κατά τη διάρκεια της μαγειρικής είναι μια νέα τάση η οποία, πλέον, βρίσκει τις πιο δημιουργικές και κομψές λύσεις της.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, η μετατόπιση της δυναμικής και του τρόπου ζωής των σύγχρονων ιδιοκτητών θέτει την κουζίνα στην καρδιά της κατοικίας και δίνει ζωή σε ένα νέο στιλ ανοικτού χώρου, αλλά και σε ένα ρευστό κίνημα μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών ζωνών οι οποίες προσφέρουν ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις για τον πολυδιάστατο τρόπο ζωής μας.

Φωτογραφίες: Aaron Huber via Unsplash.com & via Pinterest