Ναι, καλά διαβάσατε. Η αφηρημένη τέχνη χαρίζει λίγη από την ανεμελιά, τα χρώματα και την ελευθερία της στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας. Τολμηρά γεωμετρικά σχήματα, έντονες αποχρώσεις και παιχνιδιάρικα μοτίβα αλλάζουν τον αέρα του σπιτιού μας το 2020. Αυτή, είναι μία από τις τάσεις που -όπως όλα δείχνουν- αναμένεται να μας απασχολήσει τη χρονιά που έρχεται.
Στα θετικά της; Προσδίδει μονομιάς ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο. Στα αρνητικά της; Αν δεν αρέσει σε κάποιον το συγκεκριμένο στιλ μπορεί να τον κουράσει. Για να την επιστρατεύσουμε στον χώρο μας, αρκεί να εμπνευστούμε από ένα έργο αφηρημένης τέχνης το οποίο αγαπάμε και να «προσαρμόσουμε» τις γραμμές και τα χρώματά του στον χώρο μας. Το… πεδίο εφαρμογής; Κάθε χώρος του σπιτιού, αλλά και κάθε σημείο του – από τους τοίχους και τα έπιπλα, μέχρι τα διακοσμητικά (για εκείνους που δεν είναι τόσο τολμηροί), όπως π.χ. τα κάδρα, τα μαξιλάρια και τα καλύμματα, ακόμα και τα χαλιά.
Όσο για τα χρώματα; Κατά προτίμηση τα πιο τολμηρά είναι εκείνα στα οποία μπορούμε να ενδώσουμε. Το κόκκινο σε συνδυασμό με το navy blue, αλλά και το μουσταρδί με το μωβ, είναι κάποιοι από τους συνδυασμούς τους οποίους θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε. Από εκεί και πέρα, όμως, μπορούμε απλά να επιστρατεύσουμε όποιο χρώμα θέλουμε από οποιαδήποτε χρωματική παλέτα αγαπάμε!

Φωτογραφίες: Steve Johnson via Unsplash.com & Pinterest