Το Ιδρυμα Louis Vuitton, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 27 Οκτωβρίου και βρίσκεται στα δυτικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, στο Δάσος της Βουλώνης και στεγάζει το Μουσείο Τέχνης και το Κέντρο Πολιτισμού του Ομίλου. Η ανέγερση του κτιρίου ξεκίνησε το 2016 και σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Φράνκ Γκέρι. Βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και το συνολικό κόστος ανέγερσής του ήταν στο ύψος των 121 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχοντας δημιουργηθεί σύμφωνα με πρότυπα κτισμάτων του 19ου αιώνα, ο αρχιτέκτονας του Ιδρύματος Louis Vuitton, άντλησε έμπνευση από το γυάλινο στοιχείο του Γκράν Παλαί, καθώς και παρόμοια κτίσματα μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας όπως το Παλμάριο του 1893. Αναπόσπαστο τμήμα των κτισμάτων αυτών είναι φυσικά και οι θεαματικοί κήπου που τους συνοδεύουν, και σίγουρα το Ίδρυμα Louis Vuitton, δεν θα υστερούσε σε κάτι τέτοιο. Η ανέγερσή του διήρκεσε 12 χρόνια, έχει εμβαδόν 11.706 τ.μ., διαθέτει 11 γκαλερί (στη μία εκτίθεται η μόνιμη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πίνακες του Μονέ και του Πικάσο), ειδικό εκπαιδευτικό κέντρο, αίθουσες συνεδριάσεων, εστιατόριο, βιβλιοπωλείο, 4 αίθρια με θέα την Αψίδα του Θριάμβου και τον Πύργο του Αϊφελ και αμφιθέατρο 350 θέσεων ιδανικό για συναυλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν τα καθίσματα και η σκηνή εξαφανίζονται μέσα σε καταπακτές στο δάπεδο, ο χώρος μετατρέπεται σε πασαρέλα!

Οπως διαβάζουμε στο toptraveller.gr είναι επισκέψιμο κάθε μέρα από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ αλλά το κόστος των εισιτηρίων μεταβάλλεται ανάλογα με τα εκθέματα που φιλοξενεί.